Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Muharrem orucu iftarına katıldı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Temmuz 2024 22:51 - Güncelleme : 17 Temmuz 2024 00:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muharrem orucu iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Mah-ı Muharrem​ Oruç Açma Lokması" programına düzenlendi. Katılımcılarla beraber iftar yemeği öncesi dualar edildi.

İftar öncesi yaptığı konuşmada CumhurbaşkanıErdoğan​ "Muharrem'in 10. gününde diğer adıyla Aşure Günü​'nde siz sevgili canlarla bu sofrada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Öncelikle Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'ya salat, onun ehli beytine ve her biri kutup yıldızı olan dostlarına selam olsun diyorum. Hazreti Hüseyin Efendimizin ve 72 yoldaşının şehadetinin yıl dönümünde Kerbela şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Muharrem ayı Müslümanlar için rahmet ve bereket ayıdır." dedi.

"BİZİ KİMSE BÖLEMEZ"

 Ehlibeyt muhabbetini millet olarak ezeli ve ebedi kardeşliğin mayası olarak gördüklerini belirterek, "Allah'ın izniyle bu maya sağlam olduğu müddetçe bizi kimse bölemez. Bizi kimse ayıramaz. Aramıza nifak duvarları öremez. Ama ne zaman bu maya bozulur, zayıflar ve çözülür, Allah korusun, işte o zaman millet olma vasfımızı da kaybederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Muharrem orucu iftarına katıldı - 1. Resim

Allah'tan, Mah-ı Muharrem oruçlarını kabul etmesini dileyen Erdoğan, "Rabb'im, Hazreti Hüseyin ve dostlarının matemini paylaşan canların dünya ve ahiretlerini mamur eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, programda yer aldı. Erdoğan, programa katılanlarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Muharrem orucu iftarına katıldı - 2. Resim

AŞURE GÜNÜ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Aşure Günü mesajını paylaşarak "Aşure Günü’nün başta Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimiz için barışa, kardeşliğe ve muhabbete vesile olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki Muharrem orucu iftarına katıldı - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...