Tgrt Haber

Deniz ulaşımına fırtına engeli: 5 ilde vapur ve feribot seferleri iptal

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
25 Kasım 2023 15:25 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 15:49

Türkiye genelinde etkisini gösteren sağanak ve fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Marmara ve Ege'de kötü hava şartları nedeniyle çok sayıda feribot seferi iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı soğuk ve yağışlı hava Türkiye'nin büyük bölümünde etkili oluyor. Marmara ve Ege'nin kuzeyinde etkili olan şiddetli fırtına​ vatandaşlara zor anlar yaşatırken deniz ulaşımını da vurdu.

İstanbul​, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ ve Çanakkale'de birçok vapur ve feribot seferi kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA DENİZ ULAŞIMINA ARA

Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada hattında planlanan tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'den yapılan açıklamada, "Kabatepe-Gökçeada hattında, tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada hattında, tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir" denildi.

BUDO SEFERLERİ İPTAL

Marmara Bölgesini etkisi altına alan elverişsiz hava şartları sebebiyle BUDO, bugün yapacağı seferlerini iptal ettiğini açıkladı. Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde açıkladı:

"08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 10:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 13.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 14.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 14.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas), 15.25 Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya), 16.45 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 17.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 19.15 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 19.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferleri olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edilmiştir."

Deniz ulaşımına fırtına engeli: 5 ilde vapur ve feribot seferleri iptal

KOCAELİ'DE VAPUR SEFERLERİ DURDURULDU

Kocaeli'de vapur seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bugün yapılacak tüm deniz ulaşım seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Öte yandan belediye ekipleri, kentte geçen hafta yaşanan sağanak ve şiddetli rüzgardan etkilenen noktalarda bakım ve onarım çalışması yapıyor.

Hasar alan noktaları tek tek belirleyerek çalışma yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kırılan ağaç dallarını, deniz kenarlarına vuran çöpleri temizledi. Ayrıca ekipler, atölyelerde müdahale edilmesi gereken malzemeleri de kamyonlarla alarak, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Kentte genelinde bugün ve yarın fırtına etkili olması bekleniyor.

TEKİRDAĞ'DA LODOS ENGELİ

Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde başlayan lodos, Tekirdağ'da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 8 şilep ve tanker, Tekirdağ sahiline demirledi. Lodos, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçılar bugün denize açılamadı.

Sahildeki bazı işletmelerin önünde lodos nedeniyle su birikintisi oluştu. Hava sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü kentte lodosun gün boyunca etkili olması bekleniyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, kuvvetli lodos nedeniyle balıkçıların limanda havanın normale dönmesini beklediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...