Tgrt Haber

Karadeniz'i sel vurdu! İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2 kişi hayatını kaybetti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 19:08 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 22:32

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinin yaşandığı Samsun'da açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Amasya ve Samsun'da sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Karadeniz​'de şiddetli yağışsel​ ve su baskınlarına yol açtı. Amasya​ ve Samsun​'da sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kastamonu ve Sinop'ta çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yolların çökmesi nedeniyle 4 kentin bazı bölgelerine ulaşım kesildi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz'de meydana gelen sel felaketiyle ilgili Samsun'da açıklama yaptı.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

"Bugün 5 ilçemizde eğitime ara verildi. Bugün özellikle de Samsun'a geldim. Bu saat itibarıyla teyit aldık. Yine yoğun yağışla ilgili turuncu uyarı verildi. Sinop ile ilgili Ayancık ilçesi Ayancık yolu üzerinde dere taşması meydana gelmiştir. Ayancık ilçesi Kestanelik köyünde mahsur kalan 8 vatandaşımız güvenli noktaya alınmıştır. Sinop merkezi ile karayolu ulaşımı açık durumdadır. Kastamonu 1,5 günden beri yoğun yağışlar etkili olmuştur. 3 vatandaşımızın içinde bulunduğu araç sele kapılmıştır. Samsun'da bir kişi hayatını kaybetti, Amasya'da sele kapılan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir vatandaşımızın da arama çalışmaları devam etmektedir.

Karadeniz'i sel vurdu! İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2 kişi hayatını kaybetti

AFAD Başkanımız orada. Devlet olarak biz AFAD koordinasyonunda Samsun'da valimiz, milletvekilimiz, bütün bölge müdürlüklerimiz yaraları sarmakla ilgili bütün çalışmalar devam ediyor. AFAD ve Meteoroloji'den yapılan uyarılara dikkat edin. Bu gece Samsun'da dikkat yarın turuncu uyarı Ordu'ya doğru gidecek. Perşembeden itibaren yoğun yağışlar Karadeniz'den çıkacak"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...