Tgrt Haber

İsrail'in saldırısı sonrası Hamas cephesinden dikkat çeken açıklama! 'Düşman pusuya düştü'

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 08:52 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 08:54
İsrail'in saldırısı sonrası Hamas cephesinden dikkat çeken açıklama! 'Düşman pusuya düştü'

İsrail'in dün gece Gazze'ye yönelik ağır bombardıman sonrası Hamas cephesinden dikkat çeken açıklama geldi. Hamas Lideri Ali Baraka, düşmanın pusuya düştüğünü söyleyerek, İsrail'in ağır kayıplar verdiğini belirtti.

İsrail ordusu tarafından 22 gündür saldırı altında olan Gazze, dün gece en karanlık gecesini yaşadı. Bölgede internet, elektrik ve cep telefonu hizmetleri kesildi. 2 milyon kişiden haber alınamadı. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara kuvvetlerinin Gazze'deki operasyonlarını genişlettiğini, bombardımanın dün gece arttığını açıkladı. Peki Hamas cephesinde durum ne?

"DÜŞMAN SAFLARINDA AĞIR KAYIPLAR YAŞANDI"

İsrail'in dün geceki kara saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, düşmanın pusuya düştüğüne dikkat çekti. İsrail'in ağır kayıplar verdiğini söyleyen Baraka şu ifadeleri kullandı:

"İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne üç cepheden başlattığı kara saldırısının başarısızlıkla sonuçlandı. Düşman saflarında asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar yaşanmaktadır. Düşman, Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü. 

"YENİDEN DENEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Saldırıyı püskürtmek içinKornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın yeniden denemesini bekliyoruz. İşgalci İsrail, yaralıları ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopterleri kullandı."

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ''İsrail'i desteklemeye ve ihtiyaç duyduğu mühimmatı sağlamaya devam edeceğiz. ABD, İsrail'e kırmızı çizgiler çizmiyor'' denilirken, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara operasyonunu genişleteceğini açıklamasından önce İsrail'in ABD'yi bilgilendirip bilgilendirmediğinden bahsedilmedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...