Tgrt Haber

Hamas lideri Hamdan'dan İsrail'e kara harekatı için meydan okuma: Dünya şafakta destanımızı görecek

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 01:15 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 01:24
Hamas lideri Hamdan'dan İsrail'e kara harekatı için meydan okuma: Dünya şafakta destanımızı görecek

Filistin ile devam eden çatışmalarında yeni bir aşamaya geçtiklerini duyuran İsrail, Gazze'ye en şiddetli hava saldırılarını gerçekleştirdi. Gazze'deki iletişim ağı tamamen kesilirken İsrail ordusunun da karada sıcak çatışmalara girdiği belirtildi. Al Jazeera yayınına bağlanan Hamas lideri Usame Hamdan, İsrail'in bozguna uğradığı için kara harekatına başladığını açıklayamadığını açıkladı. Hamdan, "Şafak saatleriyle birlikte dünya, direnişçilerin mücadele ettiği kahramanlık destanın etkilerini görecek" dedi.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki operasyonu sonrasıGazze​'yi bombardıman yağmuruna tutan İsrail, hava saldırılarını artırdığını ve karaoperasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle Gazze​'deki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, Gazze​'de binlerce yaralının tedavi gördüğü ve evleri yıkılan insanların sığındığı Şifa Hastanesi de hedef gösterdi.

HAMAS​ LİDERİ HAMDAN: İSRAİL BOZGUNA UĞRADI

Yaşanan gelişmeler üzerine Hamas​ lideri Usame Hamdan​, Katar merkezli Al Jazeera yayınına bağlanarak, İsrail'in bazı noktalardaki sıcak çatışmalarda bozguna uğradığını söyledi.

Hamas lideri Hamdan'dan İsrail'e kara harekatı için meydan okuma: Dünya şafakta destanımızı görecek

'KAHRAMANLIK DESTANININ ETKİLERİNİ GÖRECEKLER'

"İsrail, başarısız olduğunda kendini utanç verici bir duruma sokmamak için bu operasyonun planlı bir kara operasyonu olmadığını söylüyor" diyen Hamdan, "Şafak saatleriyle birlikte dünya, direnişçilerin mücadele ettiği kahramanlık destanın etkilerini görecek" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında çatışma bölgesindeki gelişmeleri aktaran El Cezire muhabiri, saldırıları "Çok şiddetli ve ürkütücü patlamalar yaşanıyor" sözleriyle anlattı.

7 EKİM'DEN BU YANA EN YOĞUN SALDIRI

Öte yandan, bu saldırıların 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğu ifade edildi. Kapkaranlık olan Gazze​'de gökyüzü bombaların ateşiyle aydınlandı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaştı.

3 BİNDEN FAZLA ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Savaş bölgesinde son aktarılan bilgiye göre 3 bin 38 çocuk öldürüldü. Gazze​ Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ölenlerin sayısının son 24 saatte 298 artarak 7 bin 326'ya yükseldiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlerden 3 bin 38'inin çocuk olduğu aktarıldı. 190 bin konut kısmi zarar görürken 29 bin konut tamamen yıkıldı. Enkaz altında en az 2 bin kişinin olduğu yönünde ihbarlar alındı. 79 hükümet binası, 38 cami, 3 kilise ve 189 okul bombalandı. 

Saldırılar ve İsrail'in tehditleri sebebiyle 1 milyon 500 bin kişi evlerini terk ederek barınma merkezleri, hastaneler ile kamu tesislerine sığındı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...