Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar’dan Gazze'ye 280 milyon liralık yardım: Bir savaş suçu işleniyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 00:19 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 00:47

Günlerdir Gazze'de sivilleri hedefine alan İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepkiler gelirken Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan ablukadaki Gazze halkına destek geldi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, "Baykar olarak Gazze halkı için 280 milyon liralık insani yardım yapmaya hazırız" derken 280 milyon liralık insani yardım yapılacağını açıkladı. 

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne düzenlediği saldırılarda en az 3 bin 748 kişi hayatını kaybederken yaşam zorluğu her geçen gün giderek artıyor. İsrail'in Filistin​'e yönelik saldırılarda yoğun bombardıman devam ediyor. Elektriğin, temiz suyun kesildiği ve ablukaya alınan şehirde yaşam her geçen dakika daha da zorlaşıyor.  

Dünyadan İsrail'e tepkiler artarken Gazze'deki siviller içinse seferber olundu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar​, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gazze halkına 280 milyon liralık insani yardım yapılacağını söyledi. 

"İSRAİL SİVİLLERİ ÖLDÜRÜYOR" 

İsrail’in, kadın, çocuk demeden masum sivilleri öldürdüğünü söyleyen Bayraktar, "Hastaneleri, okulları, ibadethaneleri bombalayarak savaş suçu işliyor. Kimliğini soykırımla mücadele etmeye borçlu olanlar, bugün soykırıma başvurarak hak iddia ediyor. Uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi, barışın ve adaletin acilen tesis edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Baykar olarak Gazze’ye insani yardım yapmaya hazır olduklarını dile getiren Bayraktar, şunları söyledi:

"Baykar olarak Gazze halkı için 280 milyon liralık insani yardım yapmaya hazırız. Tüm insanlığı Gazze’de yaşanan katliamların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Sessiz kalmak bu katliamlara ortak olmaktır." 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...