Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde tugay sorumlusu öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 09:40 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 10:26
Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde tugay sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: MİT Suriye’de operasyonlarına aralıksız devam ediyor. PKK'nın sözde Derik Tugay Sorumlusu Şibli Derik kod Muhammed Azo gerçekleştirilen operasyonla öldürüldü.

Yurt içinde ve yurt dışında eli kanlı terör örgütü PKK​'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inlerde tespit edilen teröristler, düzenlenen nokta operasyonlarla tek tek etkisiz hale getiriliyor. MİT tarafından bir nokta operasyon da Suriye'de gerçekleştirildi.

GEÇEN YIL DA HEDEF ALINDI

MİT, hudutlarda görev yapan Mehmetçik'i hedef alan eylemlerin faili PKK'nın sözce Derik​ Tugay Sorumlusu Şibli Derik kod adlı Muhammed Azo'yu öldürdü. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Muhammed Azo, geçen yıl da MİT tarafından hedef alındığı ancak operasyondan yaralı kurtulduğu öğrenildi.

ER TARIK TARCAN'I ŞEHİT EDİP 3 ASKERİ YARALAMIŞTI!

Terörist Muhammed Azo'nun Şırnak/Cizre-Silopi yolu üzerindeki 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na ağlı Yakacık Karakolu'na 2 Şubat 2022'de düzenlenen ve terhisine 20 gün kala er Tarık Tarcan'ın şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının faili olduğu gerekçesiyle aranıyordu.

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde tugay sorumlusu öldürüldü

ABD ASKERLERİYLE YAN YANA

Muhammed Azo'nun terör örgütü içinde sözde tugay sorumlusu olarak görev yaparken 7 Eylül 2022'de Suriye'nin kuzeyindeki Derik'te, 250 PYD/YPG'li teröristin ABD ile katıldığı ortak tatbikatın koordinasyon sorumlusu olarak görev aldığı, ABD askerleri ile samimi pozlar verdiği de belirlenmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...