Tgrt Haber

Son dakika! Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna dava: İstenen ceza belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Aralık 2023 16:51 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 17:43

Son dakika haberi: Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan ve yurt dışına firar ettiği ortaya çıkan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, şüphelinin 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Fatih​'te, kullandığı otomobille çarptığı motokurye​ Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali CumhurbaşkanıHasan Şeyh Mahmud​'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dosya kapsamındaki görüntüler, Adli Tıp Kurumu raporları, kolluk tutanakları ve tüm dosya içeriğinden yola çıkıldığında, şüphelinin kusurlu eylemiyle Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı bildirildi.

İddianamede, şüpheli Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

BAKAN TUNÇ DUYURMUŞTU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumu’ndan iki rapor geldiğini hatırlattı. Bakan Tunç "Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu yargımız elbette ki koruyacaktır. Bilirkişi raporu çerçevesinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde iddianame de hazırlanacaktır" diye konuştu.

POLİSLERE DE SORUŞTURMA

Öte yandan 2 hafta önce de konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tunç, olay yerindeki polis memurları hakkında da soruşturma başlatıldığını şu sözlerle duyurmuştu.

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır. Alınan ikinci rapor üzerine iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmektedir.

Sıfatı ne olursa olsun herkes kanun karşısında eşit olup şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

NE OLMUŞTU?

30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde Fatih'te meydana gelen kazada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada motosikletli kurye Yunus Emre Göçer ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Göçer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Kuryenin eşi Öznur Göçer, olayın ardından yaptığı açıklamada “Eşimin ölümüne neden olan, kaçmasına göz yuman herkesten şikâyetçiyim. O adam polisler hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi" diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...