Tgrt Haber

Tatar, BM’ye resti çekti: KKTC tanınmadan müzakere olmaz!

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
24 Eylül 2023 10:40 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 15:45
Tatar, BM’ye resti çekti: KKTC tanınmadan müzakere olmaz!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Görüşmede, Rumların tehditlerine karşı boyun eğmeyeceğini aktaran Tatar, Genel Sekretere “KKTC tanınmadan müzakere olmaz!” ifadelerini kullandı.

KKTC​ CumhurbaşkanıErsin Tatar​, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres​ ile New York’ta bir araya geldi. Tatar, görüşme sonrası Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tatar, Kıbrıs​ sorununda çözümün iki devletin iş birliği ile olacağını, bununla ilgili mücadelesini sürdüreceğini aktardı.

Guterres’in Kıbrıs’taki gerçekleri gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar, sitemini “Nerede bir ilişki geliştirmeye çalışsak, Rumlar “KKTC ile ilişkileri geliştiremezsiniz, eğer geliştirirseniz şunu yaparız bunu yaparız” diye tehditlerle engellemeye çalışıyor. Bu zihniyet, bu anlayış bu çağda kabul edilemez. Türkiye’nin de desteğiyle haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmenin azmi içerisindeyiz” sözleriyle anlattı.

BM çerçevesindeki Kıbrıs müzakerelerinin ancak KKTC’nin egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmasıyla başlayacağını vurgulayan Tatar, Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki gerçekleri gördüğünü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin de görmesini umduğunu dile getirdi.

Tatar, görüşmede, BM Barış Gücü askerleri ile Pile köy yolunda yaşanan krizin gündeme gelmediğini kaydetti.

ANLAŞMA ZEMİNİ SAĞLANAMADI

BM Genel Sekreteri Guterres, Tatar’dan önce Rum lider Nikos Hristodulidis ile de görüştü. Rum lider ise Tatar’ın aksine, federasyon temelli müzakere istediğini söyleyerek Genel Sekreter’den özel temsilci atamasını talep etti. Rum liderin taleplerinde bir değişiklik olmaması, Kıbrıs müzakerelerinin başlaması için taraflar arasında ortak bir noktada buluşulamadığını da göstermiş oldu.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...