Tgrt Haber

Yunanistan'a yüzerek kaçmaya çalıştı! Sahil güvenlik yakaladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Kasım 2023 12:05 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 12:21
Yunanistan'a yüzerek kaçmaya çalıştı! Sahil güvenlik yakaladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yüzerek İstanköy Adası’na geçmeye çalışan göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Türkiye​, düzeniz göçmenlerin geçiş rotası olmaya devam ediyor. Hemen hemen her gün deniz yoluyla Yunanistan​ başta olmak üzere Avrupa​'ya açılan komşu ülkelere geçmek isteyen çok sayıda göçmen sahil güvenlitk ekiplerince yakalanıyor. Bu olayların sonuncusu Muğla’nın Bodrum​ ilçesinde yaşandı. 

DALGIÇ KIYAFETİ GİYMİŞ

İhlas Haber Ajansı'nan aktardığına göre Bodrum açıklarında görevli Sahil Güvenlik ekipleri, deniz ortasında bir kişinin İstanköy Adası’na doğru yüzdüğünü fark etti. Üzerinde dalgıç kıyafetleri bulunan düzensiz göçmen, ekiplerce yakalandı. Şahıs yapılan sağılk kontrolünün ardından sınır dışı işlemleri uygulanmak üzere Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürüldü.

UMUT YOLCULUĞU GÖÇ İDARESİNDE BİTTİ 

Bodrum açıklarındaki bir diğer olayda ise Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 27 düzensiz göçmen kurtarıldı. Karaya çıkarılan kaçak göçmenlerin nihai adresi de Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü oldu.

10 BİNİ AŞKIN DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Türkiye'de yakalanan düzensiz göçmen sayısına ilişkin son bilgileri Milli Savunma Bakanlığı Plan Harekat Koordinasyon Daire Başkanı Tuğgeneral Serkan Bircan 31 Ekim'de paylaşmıştı.

Söz konusu verilere göre 2023 yılında yaklaşık 183 bin düzensiz göç girişimi engellenirken, 10 bin 601 düzensiz göçmen de yakalanarak haklarında işlem yapıldı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...