Tgrt Haber

Yunanistan'dan Türkiye'ye destek mesajı: Zor süreçte yanında olacağız 

16 Şubat 2023 21:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 21:25
Yunanistan'dan Türkiye'ye destek mesajı: Zor süreçte yanında olacağız 

Yunanistan'da, başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki Bölgesine bağlı 60'ın üzerinde belediye, yardımseverlerin desteğiyle deprem bölgesine göndermek üzere tonlarca yardım malzemesi toplanırken Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan destek mesajı geldi. Dendias, "Yunanistan, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır" açıklamasında bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, Türkiye’deki depremzedelere destek için, Attiki Bölge Valiliği inisiyatifiyle belediyelerce toplanan yardım malzemeleri, Barış ve Dostluk Stadyumu içerisindeki büyük depoda bir araya getirildi.

Koordinasyonun Yunanistan​ Dışişleri Bakanlığı çatısı altında yürütüldüğünü kaydeden Stathopulos, “Türkler bizim için komşularımız. Biz de bir deprem​ ülkesiyiz. Biz de daha önce deprem acısı çektik. O halde sorunun boyutunu anlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

DIŞİŞLERİ'NDEN DESTEK 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye​ ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi hakkında açıklama yaptı. Dendias, “Yunanistan halkı ve hükümetimiz, komşumuz Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır” ifadelerini kullanarak, Suriye için de yardım hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

Öte yandan Dendias depremin ardından Türkiye’ye gelen ilk Avrupalı bakan olmuştu.

 

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...