Tgrt Haber

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'deki güncel terörist sayısını paylaştı

Editör: Burak Kaya / Kaynak: İHA
17 Nisan 2023 15:57 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 16:12
İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'deki güncel terörist sayısını paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilişkin son durumu paylaştı. Soylu yurt içinde 86 teröristin kaldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ İstanbul'da ziyaretlerini sürdürüyor. Eyüpspor kulübü ziyareti sonrası Eyüpsultan​ Şoförler odasına giden Bakan Soylu, Eyüpsultan'da şoförler ile bir araya gelerek sohbet etti. Bakan Soylu burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Soylu, terörle mücadelenin hız kesmeden sürdüğünü kaydederek yurt içindeki terörist sayısının her geçen gün azaldığına vurgu yaptı ve ülke içindeki güncel terörist sayısının 86'ya düştüğünü söyledi.

"HDP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?"

Soylu'nun açıklamasından ilgili kısım şu şekilde:

Kandilden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakiplerine destek çağrılarının yapıldığını belirten Soylu, “Dört cumhurbaşkanı adayı mı? Ben size bir tek soru soracağım. HDP​'nin cumhurbaşkanı adayı kim? Ya seçime gidiyor aday çıkarmadı. Peki kim yani? Bir yere oy verecekler evet. E tarif de yapıyor. Kandil diyor ki Murat Karayılan, Sırrı Sakık diye bir adam var. İçeriden dışarıdan, biri diyor ki AK Parti'ye ve MHP'ye verilen her oy PKK'ya sıkılan bir kurşundur diyor bak. Tayyip Erdoğan'ı devirmek bizim temel görevimizdir, birinci önceliğimiz budur diyor. Yüz yıllık cumhuriyetin geliyoruz. Yıkmaya geliyoruz. Yıkmaya böyle bir şey var mı?

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'deki güncel terörist sayısını paylaştı

"TÜRKİYE'DEKİ TERÖRİST SAYISI 86'YA DÜŞTÜ"

Ne diyorlar şimdi? Açık beyannamelerde diyorlar ki biz Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyindeki askeri harekatları sona erdireceğiz. İç güvenlik harekatlarını sona erdireceğiz. Ateşkes yapacak. PKK biz de ona uyacağız diyorlar ateşkes yapacak PKK'ya ümidini sıkmışız ya. Türkiye'deki terörist sayısı 86'ya düştü. Ne zaman terörist PKK mağlubiyete doğru gider, o zaman beyaz bayrak çeker. Der ki ben yok, ateşkes ilan ediyorum. Bu, zaman kazanabilmek için kendini tekrar toparlayabilmek için tekrar bu ülkenin ve bu bölgenin başına bela olabilmek için yıllardır uyguladığı bir senaryodur. Türkiye Cumhuriyeti kadim bir devlet bunu yer mi?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...