Tgrt Haber

Special One, Buruk Three!

22 Eylül 2024 13:30 | Güncelleme :22 Eylül 2024 13:30

Her mücadele sonrası verdiği röportajlarla Okan Buruk’u hedef alan Jose Mourinho bu kez maç sonu basın toplantısına katılmadan Kadıköy’ü terk etti. Okan Buruk, dün geceye kadar suskunluğu korudu ve Mourinho’ya en güzel yanıtı sahada verdi.

Aslında bu mücadele, Galatasaray için onur meselesiydi. Geçen sezon evinde kaybeden sarı-kırmızılılar, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye adeta ders verdi. Mücadele öncesi Florya’da “asla provokasyona gelmeyin” çağrısı yapıldı. Nitekim Galatasaray, bu anlayışıyla geldi, yendi ve “Burası Kadıköy Buradan Çıkış” sloganını bir kez daha çürüttü. 

Yunus’tan büyük oyun

Galatasaraylı futbolcular büyük bir özgüvenle sahaya çıktılar. Özellikle sahanın en çalışkanlarından Yunus Akgün, olağanüstü bir performans ortaya koydu. Okan Buruk, mücadele öncesi Yunus’a güvenerek forma vereceğini dile getirdi. Yunus ise üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Sahanın her yerinde Yunus’u gördüm diyebilirim.

Torreira, Sara ve Barış ile de ön alan baskısını arttıran Galatasaray, oyun üstünlüğünü de ele almış oldu. Torreira’nın harika golü geceye damga vururken, aynı güzellikte Mertens de Livakovic’in boyuna rağmen aşırtmayla fileleri sarsmayı başardı. Cimbom’un yeni maestrosu Gabriel Sara ise tam bir lider gibi oynadı. Verdiği paslar, attığı çalımlar ve kaydettiği golle, Fred’e en iyi Brezilyalı benim dedirten cinsindendi.

Penaltı olamaz!

Galatasaray’ın savunması da harika işlere imza attı diyebilirim. Davinson Sanchez, yine kritik müdahalelerde bulundu. Abdülkerim Bardakçı kendinden emin oynadı. Sonradan oyuna giren Nelsson da yüzde yüz golü çıkardı. Fenerbahçe’de ise Çağlar hava toplarıyla ön plana çıktı. Osimhen’e hiçbir hava topunu vermedi desek yeridir.

Gecenin skandal kararı ise Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı. Abdülkerim Bardakçı’nın Fred’e müdahalesi yok! Fakat Atilla Karaoğlan, mücadelede fark açılmasın düşüncesiyle mi bu penaltıyı verdi? Çünkü Fenerbahçe durumu 3-1’e getirmese bu maç sonucu 4’lere 5’lere gidebilirdi!

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Bu da mı kaza?
4 Ekim 2024
Futbolda dün yok!
28 Ağustos 2024