Tgrt Haber
 - İşte devlet liderlerine verdiği mesaj
03 Eylül 2024 - 12:40

1800'lerden kalan tablonun sırrı çözüldü! Kur'an-ı Kerim detayı ve devlet liderlerine mesajı dikkat çekti

1800'lü yıllara ait olduğu belirtilen bir tablo Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde inceleniyor. Tablonun içeriği dikkate alındığında devlet yönetimine gelen idarecilere mesaj yolladığı belirtiliyor. Ayrıca yapılan analizlerde Kur'an-ı Kerim'den ayetler içerdiği de söyleniyor.
 - Bakan Ersoy dalış yaptı
02 Eylül 2024 - 17:46

Bakan Ersoy, dünyanın en eski ticaret gemisi batığına dalış yaptı! Su altında ilginç görüntüler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "dünyanın en eski ticaret gemisi batığı" olarak nitelenen Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı'na ve su altı lahitlerin keşfedildiği noktalara dalış yaptı. Bakan Nuri Ersoy'un dalış yaptığı andaki görüntüler ilgi çekti. Denizin altındaki lahit ve bakır külçeler kayıt altına alındı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Eylül 2024 - 22:08

Roma döneminden kalma hamam yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Amasya’da Roma döneminden kalma hamamın atıl hali dikkat çekiyor. Köy halkı, yüzyıllardır şifa buldukları tarihi Zana Hamamı'nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek destek bekliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
31 Ağustos 2024 - 12:58

Ataşehir’de 30 Ağustos coşkusu: Belediye çalışanları sahne aldı, vatandaş hayran kaldı

Ataşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılını büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutladı. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için, Ataşehir Belediyesi özel bir kutlama programı hazırladı. Ataşehir Belediyesi çalışanlarından oluşan kent orkestrası sahne alarak, eşsiz bir performans sergiledi. 
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
31 Ağustos 2024 - 10:01

Bakan Ersoy duyurdu: Karahantepe’de yeni keşif

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karahantepe’deki kazılarda yeni bir esere ulaşıldığını duyurdu. Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Karahantepe'de kazı alanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürü bulundu" dedi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
30 Ağustos 2024 - 08:40

Kapadokya'da balonlar 30 Ağustos'ta Türk bayraklarıyla havalandı

Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayraklarıyla havalandı. Peş peşe gökyüzüne yükselen balonlar yaklaşık 1 saat uçuş gerçekleştirdi.
 - Hem tepkilere hem esprilere konu oldu
29 Ağustos 2024 - 11:04

Cehennem Deresi Kanyonu'na şaşırtan turnike! Ziyarete gelenler tepki gösterdi

Artvin’in Ardanuç ilçesinde yer alan dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu’nun girişine konulan turnike herkesi şaşırttı. Girişteki turnikeler vatandaşlar hem tepkilere neden oluyor hem de espri konusu oluyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Ağustos 2024 - 18:58

Türkiye'nin 2025 Oscar adayı filmi belli oldu

Zeki Demirkubuz'un yönettiği Hayat filmi 2025 Oscar Ödülleri'nde Türkiye'nin adayı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üzerine filmi aday olmuştu.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
27 Ağustos 2024 - 13:07

Adeta tarih kokuyor! Ayakta duran en eski kilise Konya'da: Ahşaptan kol ve bacaklar üretilip cepheye gönderilmiş

Konya'daki bulunan Aya Eleni Kilisesi, 5 bin yıllık tarihi ile dünyanın ayakta duran en eski kilisesi olarak biliniyor. Türkiye'nin ilk ortopedi hastanesi olarak da kullanılan Aya Eleni Kilisesi'nde 1. Dünya Savaşı'nda ahşap protezler üretilerek cephelere gönderildiği öğrenildi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
25 Ağustos 2024 - 18:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı çıkarması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kalabalık heyet, dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nda temaslarda bulundu...
 - Efsaneleriyle tüyler ürpertiyor
25 Ağustos 2024 - 12:31

Aygır Gölü asırlardır gizemini koruyor! Efsaneleriyle tüyler ürpertiyor

Sivas’ta renkleriyle doğa tutkunlarının uğrak noktası olan Aygır Gölü, asırlardır gizemini koruyor. Fotoğrafçıların ilgi gösterdiği göl, efsane hikayeleriyle tüyler ürpertiyor. Çobanın bir köyün yerine geçtiğini söylediği gölü köy muhtarı anlattı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
24 Ağustos 2024 - 23:01

Ünlü sanatçı Hakkı Bulut'tan üzen haber: Konser öncesi rahatsızlandı!

Ünlü sanatçı Hakkı Bulut, konser vermek üzere gittiği Tokat’ta rahatsızlandı. Tedavi altına alınan Bulut'un son durumu belli oldu.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
24 Ağustos 2024 - 13:11

İnternetten 2,5 milyon liraya satışa çıkardılar! İhbar üzerine ortaya çıktı! Tarihi eserler operasyonla ele geçirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelesi devam ederken, bir internet sitesinde tarihi eser ya da antika niteliği taşıdığı düşünülen kültür varlıklarının 2,5 milyon liradan satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. 3 gün içinde düzenlenen operasyonla eserler yakalandı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
22 Ağustos 2024 - 19:14

Gibi dizisinin 6. sezonu Feyyaz Yiğit tarafından duyuruldu! 

İlk 5 sezonda izleyicilerin beğenisini kazanan Gibi dizisinin 5. sezonu duyuruldu. Başrol oyuncusu Feyyaz Yiğit Instagram hesabından yaptığı paylaşımda bilgisayar ekranındaki 'GİBİ 6' dosyasını göstererek 6. sezonun hazırlıklarına başlandığını açıkladı. 
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
22 Ağustos 2024 - 15:19

Dünyanın en uzun ikinci mağarası! Akın akın görmeye geliyorlar

Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak bilinen Trabzon'daki Çal Mağarası ziyaretçi akınına uğruyor. Turistlerin çoğunluğu Körfez ülkelerinden gelenler oluşturuyor.
 - 'Çok önemli, kesin bir şey var...'
22 Ağustos 2024 - 14:31

Fethiye Kalesi tarihe ışık tutuyor! Apollon heyecanı bilim insanlarını şaşkına çevirdi: 'Çok önemli, kesin bir şey var...'

Muğla'daki Fethiye Kalesi kazısında inanılmaz bir keşfe imza atıldı. Mitolojide 'sanatın, şiirin ve güneşin tanrısı' olarak bilinen ve Apollon'a ait olduğu değerlendirilen heykel başı bulundu. Prof. Dr. Kadir Pektaş "İç kalede bayrak direğinin bulunduğu alanda çalışmalarımız sırasında duvar içinde milattan sonra 2. yüzyıl sonrasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz heykel başı bulundu. Bu bizim için çok önemli bir parça. Kesin bir şey var" ifadelerini kullandı.
 - Elazığ'da şaşırtan keşif!
21 Ağustos 2024 - 10:25

Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak uyandırdı

Elazığ'ın Harput ilçesindeki tarihi kalede yapılan keşif sonrası bölgenin turistik cazibesi arttı. Harput Kalesi'nde 100 basamakla 36 metre derinliğinde bir zindan keşfedildi. İki kralın esir edildiği zindandan bazı kısımlarından görüntüler merak uyandırdı.
 - Tarihi 5 bin yıla dayanıyor
20 Ağustos 2024 - 15:39

Van Gölü kıyısında heyecanlandıran keşif! 5 bin yıllık objeler ortaya çıktı: 'Buraya nasıl geldiler?'

Van Gölü kıyısındaki Delikli Mağara kazısında yapılan keşif bölgeyi heyecanlandırdı. Delikli Mağara kazısında 5 bin yıllık objeler ele geçirildi. Delikli Mağara kazısı bilimsel danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Kılıç kazı çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 - Tarihi keşif: Tam 3 bin 750 yıllık
20 Ağustos 2024 - 13:39

Anadolu'da tarihi keşif! Tavşanlı Höyük'teki keşif 3 bin 750 yıllık ticaretin izlerini ortaya çıkardı

Kütahya'ya bağlı Tavşanlı Höyük'te 3 bin 750 yıllık ticaretin izlerini gösteren bir keşfe imza atıldı. Anadolu'da bir ilk niteliğindeki keşif, doğu ile batı arasında yapılan ticaretin kanıtı oldu. Bulunan kalıntılar ayrıca binlerce yıl öncesinde insanların acımasız saldırılara maruz kaldığını da gözler önüne seriyor.
 - Sadece Türkiye'de bulunuyor
20 Ağustos 2024 - 09:52

Dünya üzerinde sadece Türkiye’de bulunuyor! Üstünde elma ağacı olan tek antik mozaik ilgi çekti

Amasya'da müzede sergilenen bin 700 yıllık elmalı antik mozaik, dünyada tek olma özelliği taşıyor. Misket elmasının yetiştirildiği Amasya'da vatandaşın ilgi duyduğu mozaik milyonlarca renkli taş parçasından oluşuyor. Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir mozaikle ilgili açıklamada bulundu.
Sona Git