Tgrt Haber

Sanatçı Aziz Taştan ve ailesi Adıyaman'daki enkazdan sağ çıkamadı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2023 09:58 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 10:36
Sanatçı Aziz Taştan ve ailesi Adıyaman'daki enkazdan sağ çıkamadı!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ölü sayısı 13 bini geçerken ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde binlerce binanın yıkılmasına neden olan felakette Adıyaman'da yaşayan 42 yaşındaki Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan ve ailesi de enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde aynı gün meydana gelen iki büyük Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 şehri yıktı geçirdi. Adana, Adıyaman​, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremde Adıyaman'da yaşayan 42 yaşındaki Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan, eşi ve iki kızı enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Sanatçı Aziz Taştan ve ailesi Adıyaman'daki enkazdan sağ çıkamadı!

AZİZ TAŞTAN VE AİLESİ HAYATINI KAYBETTİ

6 Şubat'ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve 7.6'lık depremler; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden oldu. Ülke genelinde 7 günlük milli yas ve 10 ilde OHAL ilan edildi. On binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerde Adıyaman'da yaşayan Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan ve ailesi enkaz altında kaldı. Deprem sırasında Adıyaman merkeze bağlı Mimar Sinan Yeni Mahalle'sindeki evinde bulunan 42 yaşındaki sanatçı Aziz Taştan ile eşi Özgür, 15 yaşındaki kızı Nujin ve 5 yaşındaki Şirin göçük altında yaşamını yitirdi. Aile, dün Adıyaman Karapınar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanatçı Aziz Taştan ve ailesi Adıyaman'daki enkazdan sağ çıkamadı!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...