Tgrt Haber

CHP'de genel başkanlık için yeni bir aday daha çıktı: İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek duyurdu

06 Temmuz 2023 10:18 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 10:36
CHP'de genel başkanlık için yeni bir aday daha çıktı: İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek duyurdu

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonuçları sonrasında değişim talebinde bulunması üzerine yeni bir aday çıktı. CHP’deki ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri İlhan Cihaner, genel başkanlığa aday oldu.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP​'de alevlenen değişim tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. CHP’deki ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri İlhan Cihaner, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. "Neden adaysınız?" sorusuna, "CHP politikasını doğru şekilde ortaya koyarsa daha yaşanabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sunabilir. Merdan Yanardağ​ birilerinin hoşuna gitmeyen sözleri nedeniyle tutuklandı. Orada refleks çok geç verildi" cevap verdi.

"BEN OLSAM İSTİFA EDERDİM"

Cihaner, "Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydınız ne yapardınız?" sorusuna ise, "İstifamı açıklardım. Başka kaygım varsa derdim ki: ‘Aday olmayacağım.' Olağanüstü kurultay çağrısı yapardım. “Sürecin yönetilmesini gözeteceğim” deyip siyasetle ilgili keserdim" yanıtını verdi.

"ZAFER PARTİSİ İLE İTTİFAK ANORMALDİ"

Cihaner, seçimin ikinci turunda Zafer Partisi​ ile yapılan ittifakın anormal olduğunu belirterek, mutabakat protokolünde anayasanın ilk 4 maddesinin değişmeyeceği yönündeki ibarenin CHP için aşağılayıcı olduğunu söyledi. Cihaner sözlerine şöyle devam etti:

Özdağ ile olan ittifak zaten çok anormaldi. Niye? Birinci turda sığınmacı politikasıyla ilgili olarak başka bir şey söylemişsiniz. İkinci turda ZP'nin dilini kullanıyorsunuz.

Protokolde, ilk dört maddenin değiştirilemeyeceğine nasıl imza atarsınız? CHP'nin genetiğinde olan şey bu. Bu çok aşağılayıcı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...