Tgrt Haber

CHP'de rota değişiyor! İmamoğlu iddialarından sonra manidar görüşme

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 10:50 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 11:20

İYİ Parti ve HEDEP tarafından reddedilen CHP’de sular durulmuyor. İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili kulislere yansıyan iddiaların ardından CHP lideri Özel, eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. Öte yandan CHP’li Mansur Yavaş’ın İYİ Partililere gönderdiği mesaj siyaset kulislerine damga vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’in HEDEP ile İYİ Parti’den işbirliği konusunda ret yemesinden sonra eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalması beraberinden pek çok soru işareti getirdi. Daha önce kulislerde Kılıçdaroğlu’nın “sırtından at” dediği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçim adaylarını belirleme hamlelerinin masaya yatırılacağı konuşuluyor. Öte yandan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Partililere gönderdiği mesaj siyaset kulislerine damga vurdu.

İMAMOĞLU İDDİALARINDAN SONRA MANİDAR GÖRÜŞME 

İYİ Parti ve HEDEP’in ittifakı reddettiği CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. Görüşme talebinde özelin gittiği görüşme bugün gerçekleşecek. Özel’in görüşmede yerel seçimler öncesinde adayların belirlenmesine ilişkin Kılıçdaroğlu'nun fikrine başvuracağı kulislerde konuşuyor.  TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, bu görüşmeye dair çarpıcı yorumlarda bulundu: “Kılıçdaroğlu Ankara’da bir çalışma ofisi açtı. Siyasi partilere de komşu bir konumda. İkinci kez Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesi manidar. Mutlaka CHP içindeki durum konuşulacaktır. Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde aday belirlenmesinde aktif olması gibi bir durum var. Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce’ye İzmir Belediye Başkanlığı adaylığını teklif ettiği konuşuluyor. Bu tür görüşmeler yapıyor. Diğer isimler belirlenirken etkili olmak istediği konuşuluyor. Bunları Kılıçdarolu ile konuşmak istemiş olabilir. Daha önce kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Özel’e “İmamoğlu’nu sırtından at, sana yardım ederim” dediği konuşulmuştu. Bu görüşme manidar. Özel ile İmamoğlu karşı karşıya gelebilir ancak yerel seçimlere kadar halının altına süpürülebilir.”

YAVAŞ’DAN İYİ PARTİLİLERE MESAJ: GÖZÜME GÖZÜKMESİNLER

İddiaya göre Mansur Yavaş’in İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in “korkak” göndermesi ve göndermenin İYİ Partililer tarafından alkışlanmasının ardından “hiçbir İYİ Partili bir daha gözüme gözükmesin. Bu belediye sınırlarındaki hiçbiri İYİ Partili bana gelip merhaba bile demesin, diye haber gönderdiği” kulislere yansıdı.  

MUHALEFETE SÜRPRİZ 

Meclis Başkanı Kurtulmuş, HEDEP’i ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından açıklama yapan Kurtulmuş, görüşmenin içeriğine dair şunu söyledi: “Önümüzdeki haftan itibaren Meclis’in en önemli fonksiyonlarından birisi olan bütçe görüşmeleri başlayacak. Nihayetinde bu ziyaret iade-i ziyarettir. Tuncer Bey'in Eş Genel Başkan seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ifade ettim diyor. HDP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise bize başarılar diledi. Verimli güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki dönemde Meclis’in daha hoşgörülü, daha diyalog içerisinde olacağı bir süreç olmasını biz de talep ediyoruz dedi. Görüşmeler böyle devam ediyor.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...