Tgrt Haber

G20 Zirvesi'nde ikinci gün... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gandhi'nin mezarına ziyaret

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Eylül 2023 06:58 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 07:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'da diğer liderlerle birlikte, ülkenin ruhani lideri Matahma Gandhi'nin anıt mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18'inci G20​ Liderler Zirvesi kapsamında temas ve ziyaretlerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ zirvenin ikinci gününde bulunduğu Hindistan​'ın başkenti Yeni Delhi​'de Mahatma Gandhi'nin anıt mezarını ziyaret etti. Erdoğan'a ziyaretinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi​ de diğer devlet başkanları da eşlik etti.

MAHATMA GANDHİ KİMDİR?

Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Mohandas Karamçand Gandhi veya Hint halkı tarafından “Yüce Ruh” olarak anılan Mahatma Gandhi, yakın tarihin gördüğü en önemli siyasi kişiliklerden biridir. Gandhi'nin doğum günü olan "2 Ekim" tarihi Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 15 Haziran 2007'de oybirliği "Dünya Şiddetsizlik Günü" olarak ilan edildi.  

 

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...