Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu’ndan Selahattin Demirtaş fotoğrafını taşıyan gence sitem!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 07:38 - Güncelleme : 04 May 2023 08:13
Ekrem İmamoğlu’ndan Selahattin Demirtaş fotoğrafını taşıyan gence sitem!

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkrem İmamoğlu, Adıyaman’da gerçekleştirdiği mitingde elinde Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını taşıyan gence sitem etti. “Onu öyle tutarsan bana hakaret etmiş olursun” diyen İmamoğlu “Tamam biz Selahattin Demirtaş'a selam söylüyoruz. Sorun yok, selamımız ona olsun. Onun adaletini diledik, yeter” dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 10 gün kala ittifaklar çalışmalarını ve mitinglerini sıklaştırdı. Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istemek için Ekrem İmamoğlu​ mitinglerini gerçekleştiriyor. İmamoğlu son olarak depremde ağır hasar alan illerimizden biri olan Adıyaman’da vatandaşlarla bir araya geldi. Kalabalıkta seçim​ vaatlerini sıralayan İmamoğlu ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu​ için oy istedi.

DEMİRTAŞ FOTOĞRAFI TAŞIYAN GENCE SİTEM

Miting sırasında elinde Selahattin Demirtaş fotoğrafı taşıyan gençle diyaloğa giren İmamoğlu sitem dolu sözler kullandı. Gençle miting sırasında polemiğe giren Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

Dün de söyledim bugün de söylüyorum. Dün söyledim, bugün de söyleyeyim. Adaletin Ekrem'i Selahattin'i olmaz. Adalet herkese, herkese adalet!Bu konuda bizim bu siyasi buluşmamıza her görüşten insan gelebilir. Başımızın üstünde yeri vardır. Bu memleketin bize emaneti bu milletin birliğidir dirliğidir. Tamam biz Selahattin Demirtaş'a selam söylüyoruz. Sorun yok, selamımız ona olsun. Onun adaletini diledik, yeter! Konumuz memleketin seçimi şimdi sen onu o şekilde tutarsan olmaz. Ben Selahattin Demirtaş'a defalarca selam söyledim. Yine söylüyorum. Bize güveneceksin, güveneceksin tabi. Bak sevgili kardeşim Selahattin Demirtaş'a adalet meselesi ile ilgili sözümü söyledim. Şimdi onu öyle tutarsan bana hakaret etmiş olursun.

"DİYALOĞA GİRERSEK OLMAZ"

Açıklamasının devamında İmamoğlu  "Olmaz, bak bana güvenmiyorsun o zaman. Biz adalet herkese diyoruz. Bana da ona da…" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

Bunu bu şekilde tutarsan olmaz. Olmaz bak bu diyaloğa girersek olmaz bizi on binlerce insan dinliyor şu anda. Anlatabildim mi? Biz sözümüzü söyledik. Bak benim Gezi Davası'nda arkadaşım bir yıldır hapiste yatıyor.Sadece Selahattin Demirtaş'a değil bütün haksızlığa adaletsizliğe uğrayanlara adalet istiyoruz biz. Bakın kuralsızlıklara, hukuksuzluklara hep birlikte son vereceğiz

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...