Tgrt Haber

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na açık destek 

19 Nisan 2023 19:22 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 19:38
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na açık destek 

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılıyla seçim gündemini değerlendirdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yapan Demirtaş, "Tabii ki gönülden, isteyerek bir destek olması bizim arzumuzdur" dedi. 

Yedi yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP​ Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'na destek çağrısı yaptı. 

'TAŞ BASACAĞIZ'DAN 'GÖNÜLDEN DESTEĞE' 

VOA Türkçe'nin aktardığı habere göre, 2019’daki yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu​ için oy isterken, "Gerekirse bağrımıza taş basacağız" ifadelerini kullanırken, Kılıçdaroğlu'na oy isteyen Demirtaş bu kez, "Tabii ki gönülden, isteyerek bir destek olması bizim arzumuzdur" dedi. 

'SİLAH BIRAKMA' ÇAĞRISINA AÇIKLIK GETİRDİ: BEN DERSEM YAPMAZLAR

Demirtaş, geçtiğimiz Twitter hesabından yaptığı, "Halkımıza sözümüz olsun, PKK'nin Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız" sözlerine açıklık getirdi. 

"Ben çağrı yaparsam zaten dikkate almaz" diyen Demirtaş, "Mesele örgütün beni dinleyip dinlememesi değil. Ben çağrı yaparsam zaten dikkate almaz, dinlemezler, bu bilinmeyen bir şey değil. Ama Meclis’te açık, şeffaf ve hukuk çerçevesinde bir çözüm imkânı, adımları atılırsa elbette muhatapları da bunu mecburen dikkate alacaktır. Benim kastettiğim; çözümün siyasi, hukuki, toplumsal zeminini yaratmak için çalışmaktı ve bunu elbette yapacağız, ‘uygun ortamı yaratıp silahların son bulduğu süreci oluşturacağız’ diyorum. Bunun zor veya imkânsız olmadığını vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...