Tgrt Haber

Meclis'te dengeler değişti! Hasan Bitmez'in vefatı sonrası grup düştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Medyascope
14 Aralık 2023 19:00 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 19:20
Meclis'te dengeler değişti! Hasan Bitmez'in vefatı sonrası grup düştü 

TBMM Genel Kurul'daki konuşması sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Bitmez'in vefatının ardından siyasilerden peş peşe taziye mesajı gelirken, Meslis'te ise dengeler değişti. Saadet Partisi'nin grubu 20 vekil altında olduğu için düşmüş oldu. 

TBMM​ Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında kalp krizi​ geçiren Saadet PartisiMilletvekiliHasan Bitmez​ hayatını kaybetti. 

Siyasilerden ardı ardına mesajlar gelirken TBMM'deki bir grup da düşmüş oldu. TBMM’de bir vekili eksilen Saadet Gelecek Grubu, iç tüzük gereği grup kurmak için gereken 20 milletvekili kuralını yerine getiremediği için düşmüş oldu.

Ancak Meclis’te grup kurabilmek için 20 vekil şartı aranıyor.

BİR VEKİLE İHTİYAÇ VAR

2023 Türkiye Genel Seçimleri’ne CHP listelerinden giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi 6 Temmuz’da ittifak kurmak için imza atmıştı. TBMM’de grup kurmak için yapılan ittifak çalışmasında Demokrasi ve Atılım Partisi’ne (DEVA) de teklif götürülmüş fakat müzakereler sonucu anlaşmaya varılamamıştı. Üç partinin birlikte hareket etmesiyle ilgili öne çıkan öneriler arasında yeni bir parti kurma ya da Saadet Partisi çatısı altında birleşme teklifleri gündeme gelmişti. TBMM’de ortak grup kurma fikriyle ilgili konuşan Saadet ve Gelecek partili kurmaylar, yeni bir merkez sağ parti olma iddiasıyla hareket ettiklerini dile getirmişti.

TBMM’deki bağımsız milletvekilleri ya da şu an itibariyle partisinden istifa edecek bir milletvekilinin Saadet ya da Gelecek Partisi’ne katılması durumunda Saadet-Gelecek Grubu yeniden 20 milletvekili yeter sayısını karşılayarak grup olma hakkını elde edebilir.

Kaynak: Medyascope

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...