Tgrt Haber

Meclis'te yeni grup sinyali! Teklif yok görüşme var

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2023 09:23 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 09:25
Meclis'te yeni grup sinyali! Teklif yok görüşme var

Meclis'te yeni bir grup kurulması gündemde. Milletvekilleri olduğu halde yeterli sayıyı sağlayamadıkları için grubu bulunmayan siyasi partiler grup kurmak için arayış içinde. İlk dikkat çeken ise DEVA partisi. Yeniden Refah, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi, DEVA partisinin milletvekilleri bu isteği birbirlerine dillendiriyor. Ancak ortada henüz resmi bir teklif yok, görüşmeler milletvekilleri düzeyinde yürütülüyor.

14 Mayıs seçimleri bitti, Millet İttifakının bileşenlerinden kimi meclis grubu kurdu kimi kuramadı. Henüz seçim sonuçları yeniyken şık kaçmayacağı için akıllardan geçen ancak dillendirilmeyen yeni grup kurma fikri yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Ancak milletvekilleri düzeyinde...

6 SİYASİ PARTİNİN GRUBU VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 6 siyasi partinin grubu var. Eğer başka bir grup kurulacaksa Saadet, Gelecek ve Deva Partisi​ arasında olabileceği söyleniyordu. Ancak devanın kendi logosuyla Meclis’te bulunma istediği sonrası Saadet ve Gelecek Partisi grup kurdu.

Bunun üzerine DEVA Partisi, kendi yolunu çizmek zorunda kaldı. Edinilen bilgilere göre DEVA, kendi logosunu koruyarak alternatif arayışlar içinde. Sadece DEVA değil aslında Yeniden Refah, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi de bir grup arayışı içinde. Çünkü bu partiler, genel kurul görüşmelerinde kendilerini yeterince ifade edemiyor.

15 VEKİL İLE EN ÇOK MİLLETVEKİLİ OLAN

DEVA Partisi'nin Yeniden Refah, Demokrat ve Türkiye İşçi Partisi’ni kendi çatısı altında toplaması büyük bir olasılık. Henüz partiler arasında bir görüşme trafiği başlamadı. Ancak milletvekilleri özelinde çalışmalar inceden inceye yürütülüyor. DEVA Partisi sürecin yavaş ilerlemesi gerektiğini düşünüyor.

20 MİLLETVEKİLİ SAYISI SAĞLANAMIYOR

DEVA Partisi taşları yerine oturtmaya çalışıyor. Yeniden Refah, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi ile aradaki politika farklılıkları nasıl giderebilir, asgaride nasıl buluşulabilir? Henüz bu soruların cevabı bulunmuş değil. DEVA Partisi'nin sıcak baktığı deva-demokrat parti birlikteliği ile mecliste grup kurmak için gereken 20 milletvekili sayısı sağlanamıyor.  Bu noktada, gerekli iki milletvekili için iyi partideki istifalar bir fırsat olarak görülüyor.

Henüz DEVA'dan diğer partilere giden resmi bir teklif yok ancak Meclis'in yeni bir grubu olacak mı, bunu önümüzdeki günler gösterecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...