Tgrt Haber

Meral Akşener, Muharrem İnce’ye destek verdi, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine yeşil ışık yaktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Mart 2023 06:23 - Güncelleme : 19 Mart 2023 06:42
Meral Akşener, Muharrem İnce’ye destek verdi, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında yaklaşan seçimler öncesinde çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren Akşener ayrıca Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretine de yeşil ışık yaktı.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimi için sandık başına gidiyor. 56 gün kalan seçimler öncesinde liderler gerek saha çalışmalarını gerek ise katıldıkları televizyon programlarında gündeme dair açıklamalarda bulunmayı sürdürüyor. İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​ katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim​ vaatlerinden biri olan öğretmen atamasına da değinen Akşener “100 bin öğretmeni iktidar olur olmaz tayin edeceğiz ve atanamayan öğretmen meselesini çözeceğiz” dedi.

“BİRİNCİ TURDA SEÇİMİ ALABİLİRİZ”

Akşener, cumhurbaşkanı seçimlerini birinci turda kazanabileceklerine inanıp inanmadığı sorusuna, hep birlikte hata ve yanlış yapmamaları halinde, seçmenin ürkütülmediği bir kapsayıcılıkla yüründüğü takdirde birinci turda seçimin alınacağına inandığını aktardı.

MİLLETVEKİLİ HEDEFİ 400

Milletvekilli seçiminde beklentisi de söyleyen Akşener, “Oransal olarak bir şey diyemeyeceğim ama 1. turda Cumhurbaşkanlığını alabileceğimize inanıyorum. Hayalim, iddiam 400 elbette ama 360’la 400 vekil alabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener, pazar günü konuşulurken konunun iki gün daha ertelenerek daha rahat konuşulmasını istediğini, ancak Mansur Yavaş'ın "İnsanlar gelecek. Bu heyecanı ortadan kaldırmayalım, siz bunu hızlandırma konusunda bize yardımcı olun." dediğini, kendisinin de onlara uyduğunu ifade ederek, "Benim önceliğim bu iki arkadaşımızın, yani bizlerin meselesi ayrı ama en önemlisi koşu partneri olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında olmalarıydı. Benim için en önemli konu bu." şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE’YE DESTEK: ADAY OLMA HAKKI VAR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmasına da değinen Akşener, 2018 seçimlerinde birlikte birbirlerini incitecek hiçbir iş yapmadıklarını söyledi. Akşener, "Sayın İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hakkı mevcuttur. Sayın İnce'nin, Millet İttifakı genişleyecekse eğer bu genişlemenin içinde yer almasını elbette isterim. Ama benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme imkanım yok. Bireysel olarak elbette çok isterim." değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN HDP İLE GÖRÜŞMESİNE YEŞİL IŞIK YAKTI

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu sadece HDP'yi değil bütün siyasi partileri dolaşıyor. Yakın zamanda Sayın Hüseyin Baş ile görüştü. Başka siyasi partilerle görüştü. Oradaki o görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...