Tgrt Haber

MHP lideri Bahçeli'den Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca'ya sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 13:49 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 14:40
MHP lideri Bahçeli'den Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca'ya sert tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'ya çok sert tepki gösterdi. Türk sporuna gölge düşürüldüğü belirten Bahçeli, "Bahanesi ne olursa olsun asla tasvip edilmeyecek ilkel görüntüler aynı zamanda toplumsal huzur ve güvenliğimizi de sarsmıştır" dedi.

Dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler​'e yönelik gerçekleştirilen saldırı Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü​ Başkanı Faruk Koca​ ve yanındaki iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken olaya ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Söz konusu müsabakada Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınayan Bahçeli, “Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırganların ve dün akşamki ortama çanak tutan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Türk futbol​ hayatının şikeyle, şiddetle, sinir nöbeti geçiren ve illegal fonlara adı karışan kuşkulu isimlerle anılması esef ve endişe verici bir tabloyu ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ ZORA SOKACAKTIR"

Sporda ahlak bilincinin önemine vurgu çeken MHP lideri, “Sporun ahlak, barış ve kardeşlik doğasına muhalif faillerin ve sancılı gelişmelerin sürekli mesafe alması, bununla mündemiç sosyal bir içerik kazanması Türkiye’yi zora sokacaktır. Buna karşı verilecek mücadele de haklı ve meşru bir mücadeledir, milli birlik ve dayanışma ruhumuza hiç kimse, hiçbir surette kast edemeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/dbdevletbahceli/status/1734525330746913019

Yaşananların ardından sağduyuya ve sorumluluk anlayışıyla hareket etmeye çok ciddi ihtiyaç olduğunu belirten Bahçeli “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenme kararıyla birlikte, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin, hakemlerin maçlara çıkmama çağrısının tekrar gözden geçirilmesini, Türk sporunun birkaç provokatöre teslim olmamasını yürekten ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

"KİLİTLİ GÖNÜLLERİ AÇAMAYIZ"

Bahçeli, yaşanan krizin üstesinden gelinebileceğini de dile getirerek paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Türk sporu futbolu için bir fırsata çevirmek mümkündür. Kaynaşıp kucaklaşarak, sevgi ve saygı içerisinde, dostluk ve centilmenlik etrafında kenetlenerek sahaları tribünlerle birlikte şölen ortamına, bayram ve bahar havasına dönüştürmek hedefimiz ve haysiyet görevimizdir. Sorunlardan kaçarak çözüm bulamayız, sürgülü kapıları, kilitli gönülleri açamayız. Gün bir olma günü, kardeş olma günü, hoşgörü günüdür”

NE OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor​'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...