Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Concordia Zirvesi'nde tahıl mesajı dikkat çekti: Putin'e artırmalıyız dedim

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
18 Eylül 2023 21:03 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 22:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Tahıl Koridoru'na hızlıca dönülmesi çağrısında bulunan Erdoğan, "Afrika'ya daha fazla tahıl gitmeli" dedi. Küresel enflasyona ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Küresel enflasyonun egemen olduğu ülkelerin attığı ve atacağı adımlar hayati önem taşıyor. Enflasyon dünyayı tehdit ediyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"ABD ile güvenlikten ticarete çok boyutlu ilişkilerimiz var. ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırması bizim ciddi manada beklentimizdir.

Türkiye olarak salgın dönemini başarılı bir şekilde atlattık. Bazı ülkeler içine kapanık politikalar geliştirdiler ama bizde böyle bir şey söz konusu değildi. Salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek gönderdik.

TAHIL MESAJI

Tahıl koridoruna hızlıca dönmeliyiz. Afrika ülkelerine daha fazla tahıl göndermek durumundayız. Putin ile yoksul ülkelere 1 milyon ton tahılın sevkiyatı konusunda anlaşmayı hedefliyoruz.

'ÖNEMLİ BİR NATO ÜLKESİYİZ'

Önemli bir NATO üyesiyiz. Biz üzerimize düşen her görevi yerine getiriyoruz.

Türkiye, Paris İklim Anlaşması hedeflerine en fazla katkı sağlayan ülke konumunda. Dünyada örnek gösterilebilecek ülke konumundayız.

Türkiye olarak bizim mültecilere bakışımız çok farklı. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

6 Şubat deprem felaketinde 50 bin kaybımız oldu. Şimdi bir hedefimiz var. Bu hedefte de süratle konutları inşa edelim, konutları yıkılan vatandaşlarımız da evlerine yerleşsin istiyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Concordia Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu

TÜRKİYE - IRAK KALKINMA YOLU PROJESİ

Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız. Körfez ülkelerinin çok kararlı olduğunu gördük. Biz de kararlıyız.

FAS VE LİBYA'DAKİ FELAKETLER

Biz Libya'ya da Fas'a da yardım için ekiplerimizle biz hazırız dedik. Fas'tan geri dönüş almadık ama Libya'dan aldık. Herhangi bir talep olursa her türlü yardımı göndermeye hazırız. Ekiplerimiz Libya'da oradaki çalışmalarını sürdürüyor. Bunu insani bir görev olarak görüyoruz ve yardımları göndermeye de devam edeceğiz.

'ENFLASYON DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR'

Küresel enflasyonun egemen olduğu ülkelerin attığı ve atacağı adımlar hayati önem taşıyor. Enflasyon dünyayı tehdit ediyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Bizim gücümüz anayasayı değiştirmeye muktedir değil. Çağrımızı parlamentoya yaptık. Bu çağrımıza olumlu cevap verecek olurlarsa birlikte bu anayasayı değiştirmeyi başarırız ve böylece tüm parlamento anayasa değişikliğini başarıyla değiştirmiş olur."

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...