Tgrt Haber

Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' için net mesaj: Putin ile ortak paydada buluşacağız

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 20:56 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 06:07
Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' için net mesaj: Putin ile ortak paydada buluşacağız

14. Büyükelçiler Konferansı programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl koridoruyla ilgili Putin ile ortak paydada buluşabilecekleri mesajını verdi. Türkiye'nin dünyadaki olayları tribünden izleyemeyeceğini belirten Erdoğan, "Sahada ve masada güçlü olmak bizim için zorunluluk" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye​, dünyanın en geniş 5 diplomasisinden biri haline geldiğini belirten Erdoğan, yaşanan olayları tribünden seyredemeyeceklerini belirtti. Tahıl koridoru için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, Rusya​ Devlet Başkanı Putin​ ile ortak paydada buluşabileceklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölücü alçakların eylemleri karşısında geri adım atmadık. FETÖ'cü hainlerin ölüm kusan tanklarına teslim olmadık. Terör örgütlerinin eylemleri karşısında geri adım atmadık. Vatanımızı çökertmek için her türlü oyunu oynadılar.

Bin yıllık tarihimiz boyunca elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödedik. Önce Çanakkale'de sonra da Kurtuluş Savaşı'nda bizi yok etmeye çalışanlara karşı insanlık tarihinin en destansı mücadelesini verdik. Dün işgalcilere karşı verdiğimiz mücadelenin benzerlerini son 50 yıldır farklı kisveler altında üzerime salınan terör örgütlerine karşı veriyoruz.

Vatanımızı parçalamak, devletimize diz çöktürmek için her yolu denediler. Ne yaptılarsa emellerine ulaşamadılar. Ne ASALA terör örgütünün ne de bölücü örgütlerin karşısında geri adım attık. Can verdik, binlerce vatan evladını şehit verdik ama istikbalimize el sürdürmedik.

"DEVLETİMİZİN ETKİN GÜCÜNÜ ARTIRDIK"

Televizyon ve sinema alanında başarılı projeler ile şehitlerimizin yaşam hikayeleri aktarılmış oldu. Bir taraftan geçmişin muhasebesini yaparken bir taraftan da geleceğimiz için adımlar atıyoruz.

Dışişlerinde Türkiye, dünyanın en geniş 5 diplomasisinden biri haline geldi. Devletimizin etkin gücünü daha da artırdık. Dış politikamızın ufkunu daha geliştirdik. Afrika, Latin Amerika gibi unutulmış bölgelerde ilişkilerimizi daha da güçlendirdik. 

Onurlu, sabırlı ve basiretli bir tavırla kimden gelirse gelsin baskılara boyun eğmiyoruz. Sert ve yumuşak güç unsurlarının tamamını kullanarak Türkiye'nin menfaatlerini koruma gayretindeyiz. 

Erdoğan,  tahıl koridoruyla ilgili Putin ile ortak paydada buluşabilecekleri mesajını verdi

"TÜRKİYE OLAYLARI TRİBÜNDEN İZLEYEMEZ"

Son 21 yılda hayata geçirdiğimiz reformlarla ülkemizi ayağına vurulan prangalardan kurtardık. Türkiye'nin çehresini değiştirdik. Tarihimizden güç alarak yarınlarımızı çizmeye gayret ediyoruz. Dış politikamızın ufkunu tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişlettik. Ülkemizin prestij projesi olan Türkevi'ni 2 yıl önce hizmete açtık. Burada saymaya kalksak sayısız başarıyı diplomasi​ alanında ülkemize kazandırdık.

Türk diplomasisin küresel ölçekte yükselmesinin etkisinde 21 yıllık hamlelerimiz var. Türkiye oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir.

3 kıtanın kalbinde yer alan Türkiye olayları tribünden izleyemez. Sahada ve masada güçlü olmak bizim için tercih değil mecburiyettir.Türkiye eksenli bir okumayla bölgemizdeki olaylara müdahil oluyoruz. Diplomasinin tüm imkanlarını sert ve yumuşak güç unsurlarının tamamını kullanarak, Türkiye'nin menfaatlerini koruma derdindeyiz. Bakanlığımızın insan kaynağının giderilmesi ve fiziki şartlarının geliştirilmesi için çabalarımız sürüyor. Bakanlığımızı Türkiye Yüzyılını başarıyla yürütecek kapasiteye muhakkak kavuşturacağız.

Erdoğan,  tahıl koridoruyla ilgili Putin ile ortak paydada buluşabilecekleri mesajını verdi

"TAHIL KORİDORU İÇİN ORTAK BİR PAYDADA BULUŞACAĞIZ"

Ukrayna konusundaki tutumumuz sizlerin bildiği gibi tüm dünyada büyük bir takdir toplamıştır. Bu süreçte savaşan tarafları masada bir araya getirdik. Akan kanı durdurmak için çaba harcadık.

17 Temmuz itibarıyla askıya alınan Karadeniz Tahıl Girişimi için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen hafta Putin'le görüşerek konuyu masaya yatırdık. Bu konuda ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyorum. Karadeniz girişmiyle başlayan olumlu atmosfer bazı ülkeler tarafından iyi karşılanmadı. Aksine ateşe körükle gidildi. Biz bu gerilim daha fazla devam etsin istemiyoruz. Samimiyetle tüm taraflarla çalışmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...