Tgrt Haber

Prof. Canan Karatay'dan yine çok konuşulacak iddia: Aşı yerine turşu suyu için

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 09:09 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 11:06

Sağlık ve beslenme konusundaki sıra dışı çıkışlarıyla kamuoyunun yakından takip ettiği Prof. Canan Karatay, TGRT Haber’de yayınlanan gündem özel programında yine ezber bozacak açıklamalar yaptı. “Salgın diye bir şey yoktur” diyen Canan Karatay, kolesterolün de geçen yüzyılın ve tıbbın en büyük yalanı olduğunu ileri sürdü. Hayatında hiç süt içmediğini itiraf eden Karatay, yine ezber bozdu. 

 

TGRT Haber Gündem Özel Programı, Canan Karatay​’ın evine konuk oldu. Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozan açıklamalar yaptı. En önemli açıklaması salgın​ konusunda oldu. “İnsanları korkutuyorlar” diyen Karatay, “Bir kere salgın diye bir şey yok. Halkı korkutmak için yapıyorlar. İnsanları o kadar korkutuyorlar ki insanlar haliyle korkuyor” dedi. 

SÜT​ HAYATIMDA İÇMEDİM 

Karatay bir soru üzerine, beslenme tarzına dair önemli bir itirafta bulundu. Hayatında hiç süt içmediğinin altını çizen Karatay, “Ben hayatta süt içmedim. Hangi süt? Bir kere her şeyin hangisini sormamız lazım. İnek sütü, inekler şimdi suni beslendikleri için çok tehlikeli.”

Sağlık otoritelerinin en çok tartıştığı kolesterol​ konusu da açıklamalarda bulunan Karatay, yine ezber bozan bir çıkışla kolesterolün bir yalandan ibaret olduğunu ileri sürerek “Kolesterol geçen yüzyılın ve tıbbın en büyük yalanıdır. Çünkü birçok çalışmada kolesterolün kalp krizi yapmadığı infaktüs yapmadığı, felç yapmadığı ortaya çıktı. Esas yapan ne? Trigliseriddir.”

Salgına karşı turşu suyu için

TURŞU SUYU İÇİN 

Neleri yemeli, nasıl beslenmeli? Karatay hoca onları da tek tek cevapladı. En çok tavsiye ettiği gıdalardan biri ise turşu suyu oldu. Zira hocaya göre aşıdan bile faydalıydı. Karatay, kış hastalıkları için şunu önerdi: “Bu arada kış aylarına giriyoruz turşu suyu çok önemli. Turşu tamam önemli bizim geleneksel olarak hepimizde var. Fakat turşu suyu da çok önemli. İşte en önemli aşı. Yani aşı dedikleri sıvıdan bin kat daha güçlü.

KARATAY’DAN STRESLE İLGİLİ ÇARPICI ÇÖZÜM 

Canan Karatay hoca’nın stresle mücadeleye verdiği cevap yine alışılmadık türden oldu. “Temizlik malzemelerini ve kokuları hayatınızdan çıkarın. Vücuda toksinleri sokmayacağız. Yani ev içindeki hava kirliliği sokaktaki hava kirliliğinden bin kat daha fazla. Evde kullandığımız temizlik malzemeleri en büyük stresi yapıyor vücuda. Bütün deterjanlar. Bütün dezenfektanlar, bütün kokular ve parfümler de.” 

Karatay’ın diğer sağlık önerileri: 

-Ekmek yemeyin 

Evde yapılan kemik suyu kaya suyu ve limonla birlikte için.  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kelle paça içiniz. Hap kolejenin içinde vitamin kalmıyor. 

-Hayvansal yağ yiyin. 

-Şekerli çay yerine tereyağlı çay için. Doğal tereyağı yemeklere kullanın. 

-Saat 5-5:30’dan sonra bir şey içmiyorum, tavsiye ederim. 

-Hastalıklardan korunmak için sirke için. Kaya tuzuyla gargara yapın. 

-Eriyen vitamin tabletlerinde kimyasal çok. Kullanmayın. Multivitamin kullanmayın. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...