Tgrt Haber

Özdağ ile imzalanan protokole Ahmet Davutoğlu’ndan itiraz! "Kayyum" maddesine "kırmızı çizgim" diyerek karşı çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 May 2023 14:05 - Güncelleme : 25 May 2023 14:12
Özdağ ile imzalanan protokole Ahmet Davutoğlu’ndan itiraz! "Kayyum" maddesine "kırmızı çizgim" diyerek karşı çıktı

Son dakika haberi: Millet İttifakı’nın Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dikkat çeken ‘kayyum’ çıkışında bulundu. Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasındaki protokole de değinen Davutoğlu pazarlık iddialarına cevap verdi.

Türkiye 28 Mayıs’ta sandığa gidiyor. Milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanlığı Seçimi​ için tekrar sandık başına gidecek. 14 Mayıs’taki seçimde en çok oy alan iki ismin yani Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında geçecek olan yarışta son sözü millet söyleyecek. Seçimler öncesinde geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından 7 maddelik mutabakat metnine imza atıldı. Söz konusu metinde ‘kayyum’ ve ‘göçmen’ mevzusu dikkatleri çekti.

DAVUTOĞLU: DEMEK Kİ BİR ŞEYLER DEĞİŞMİŞ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre söz konusu protokole ilişkin Gelecek Partisi Genel BaşkanıAhmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Özdağ ile fikirlerinin çoğunun uzlaşmadığını ancak bu durumun müzakere yapamayacakları anlamına gelmediğini söyleyen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

2 yıl ilmek ilmek ördüğümüz ortak metnimiz var. Sığınmacılarla ilgili 2 yılda göndereceğiz dedik Özdağ 1 yıl dedi. Arada büyük bir fark yok. Özdağ'ın insan hakları hukukuna uygun göndereceğiz demesi otobüslere bindirip göndereceğiz demesi gibi değil. Demek ki bir şeyler değişmiş.

“KAYYUM BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ”

Kayyum maddesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu bu konudaki tutumlarının değişmediğini ve kırmızı çizgileri olduğunu söylerken “Suç mu işledi belediye başkanı yargılanır. Ama oraya kayyum atamak halkı cezalandırmak demektir” dedi.

“GİZLİ PROTOKOL” İDDİALARINA CEVAP

Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında gizli bir protokol olduğu iddialarına cevap veren Davutoğlu, “Bakanlıklar konusu 6 parti arasında konuşulmamışken böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu Özdağ ile girmez. Biz şimdiye dek oturup bu bakanlık senin bu benim diye konuşmadık. Şeffaf olmayan hiçbir şey yok Millet İttifakı'nda. Benim Kılıçdaroğlu'na güvenim tam” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...