Tgrt Haber

Büyük Birlik Partisi'nin kısa ismi değişti! Mustafa Destici seçimlere girilecek yeni ismi açıkladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
04 Nisan 2023 07:02 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 07:16
Büyük Birlik Partisi'nin kısa ismi değişti! Mustafa Destici seçimlere girilecek yeni ismi açıkladı

Son dakika haberi: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldığı televizyon programında yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı'nda şuanda ortak liste olmadığını söyleyen Destici kendi listelerini hazırladıklarını ifade ederken seçimlerde partisinin kısa isminin de değiştiğini söyledi. Yani seçimlere BBP kısa adı yerine "Büyük Birlik" adı görülecek.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 40 gün kalan kritik seçimler öncesinde partiler bir yandan Cumhurbaşkanı adaylarına destek arayışını sürdürürken bir yandan da milletvekili listesi hazırlığı içerisinde. Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan​'ı aday gösteren Cumhur İttifakı​'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nde Genel Başkan Mustafa Destici açıklamalarda bulundu. Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren ve 'milletvekili listesi' çalışmaları hakkında bilgi veren Destici ayrıca seçimler öncesinde aldıkları önemli kararı da kamuoyu ile paylaştı.

LOGO AYNI KISA İSİM FARKLI

Destici seçimlere BBP kısa adı yerine "Büyük Birlik" adıyla gireceklerini söyledi. Destici "BBP olarak bu seçimlerde logomuz aynı. Bugüne kadar BBP olarak kullanıyorduk; fakat bu seçimde Büyük Birlik Partisi'ni Büyük Birlik olarak kullanıyoruz" dedi.

"Şu anda ortak liste yok, kendi listemizle katılıyoruz" diyen Destici "Biz BBP olarak kendi listelerimiz hazır. 1000'e yakın müracaat oldu. 81 ilde seçime katılacak şekilde hazırız. İttifak ve parti listesini YSK'ya sunmak için zaman var. Hedefimiz yüzde 4-5 oy almak. Biz grup kuracak milletvekili hedefliyoruz. Ben Ankara veya İstanbul'dan aday olabilirim" ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR EŞİTTİR HDP DEĞİL"

HÜDA PAR ile ilgili soruya cevap veren Destici, ''Birileri HÜDA PAR ile HDP'yi eşleştirmeye çalışıyor. Bir kere eşleştirilemez. HDP terör örgütü PKK'nın partisi. Bütün söylem, eylemleri, kararları böyle. En son Kılıçdaroğlu 'Kürt sorununu TBMM'de çözmek istiyoruz' dedi. Demek ki böyle söz verdi. CHP bir iki cümle Kürt sorunu diye bir şey paylaşsın. Ben HÜDA PAR'ın parti tüzüğüne karşıyım, söylemlerini doğru bulmuyorum. Daha sonra Zekeriya Bey'in açıklamaları üniter yapı, bayrak, istiklal marşı, milletin birliği noktasında hiçbir farklı düşünce olmadığını, tamamını desteklediklerini, bunların yanında durduklarını söyledi. Bunu söyleyene siz daha ne söyleyebilirsiniz. Ben HÜDA PAR'ın parti programındaki vaadlere katılmıyorum onların tam karşısındayım. Ben BBP olarak yeke yek ittifak kurmam. HÜDA PAR eşittir HDP değildir.'' dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...