Tgrt Haber

Muharrem İnce küplere bindi! ‘Adaylıktan çekilecek mi?’ sorusuna net cevap verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sözcü TV
19 Nisan 2023 06:00 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 07:14
Muharrem İnce küplere bindi! ‘Adaylıktan çekilecek mi?’ sorusuna net cevap verdi

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce katıldığı televizyon programında ‘adaylıktan çekileceği’ iddialarına sert bir şekilde cevap verdi. Soruyu ‘saygısızlık’ yorumlayan İnce “114 bin insan imza verdi. Ne diyeceğiz? Bunu kabul etmiyorum” dedi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 25 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Recep Tayyip Erdoğan​, Muharrem İnce​, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan vatandaşlardan yüzde 50 artı 1 oy almak için çalışmasını hızlandırdı. Adaylar katıldıkları program ve yaptıkları miting ile seçim​ vaatlerini sıralarken seçim süreci yaklaştıkça üsluplar da sertleşmeye başladı.

İNCE'Yİ KIZDIRAN SORU: SAYGISIZCA BULDUM

Bazı CHP’liler tarafından aday olduğu için eleştirilen hatta çekilmesi yönünde zaman zaman baskıya uğrayan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Seçimi kazanması durumunda yapacaklarını anlatan İnce kendisine sorulan soru sonrası adeta küplere bindi. ‘Adaylıktan çekilecek misiniz’ sorusuna İnce net cevap vererek “Olur mu böyle bir şey. Bu soruyu çok saygısızca buldum. Olmaz böyle bir şey. Bunu saygısızlık olarak buluyorum. Bunu soru olarak almıyorum. 114 bin insana ne diyeceğiz? İmza vermişler. Bunu doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İnce şu ifadeleri kullandı;

Ne demek çekilsin! Böyle bir şey olabilir mi? Bu çok antidemokratik. İnsani değil bu. Bu tam bir ihale mafyası yöntemi. Demokratik hakkımı kullanıyorum. 114 bin kişi seçim kuruluna gitmiş imza vermiş.

2018'DE AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU NEDEN ÇEKİLMEDİ?

Peki 2018'de niye çekilmedi Meral Akşener. Temel Karamollaoğlu madem o kadar çok biliyor niye benim lehime çekilmedi. Kılıçdaroğlu o zaman niye Meral Hanım'dan çekilmesini istemedi. Bana gelince çekilsin. Böyle bir şey olabilir mi? Seçime gidiyoruz, oy pusulaları basıldı. Saygısızlık bu.

'KAZANAMAYACAK KİŞİYİ ADAY YAPTINIZ'

Kılıçdaroğlu sizin de aldığınız oylarla kaybederse siz de kaybetmiş olmayacak mısınız?' sorusuna İnce şu cevabı verdi;

“Seçim kaybedilirse sana fatura keseriz”den bir kere çıkalım. Bu kılıf hazırlamak olur. Bu Türkiye’yi düşünmek, seçimi kazanmaya odaklanmak değil. Seçimi kazanmaya odaklansalar benim yayınının ortasına reklam vermezler. O paraya yazık. 13 ayda bir adayı zor belirlemişsiniz. “Kazanacak aday” demişsiniz sonunda kazanmayacağını vurgu yaptığınız kişiyi aday yapmışsınız.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

Kaynak: Sözcü TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...