Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş eleştirilere cevap verdi: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: CNN Türk, TGRT haber
08 May 2023 22:27 - Güncelleme : 08 May 2023 22:49
Numan Kurtulmuş eleştirilere cevap verdi: O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldıraya ilişkin konuştu. AK Parti'ye yapılan eleştirilere cevap veren Kurtulmuş, "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır" dedi.

Kritik seçimlere sayılı günler kala siyaset meydanında sert rüzgarlar esiyor. İttifakların mitingleri hız kesmeden devam ederken dün Erzurum​'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na yönelik taşlı saldırı Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda İmamoğlu'nun halkı provoke ettiği belirtilirken devleti ve polisi suçlamasına tepki gösterildi. Konuya ilişkinAK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş, İmamoğlu'nun Erzurum mitingi sırasında bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramasına yönelik, AK Parti'nin şiddetin karşısında olduğunu belirtip eleştirilere cevap verdi. Kurtulmuş, "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır." dedi.

"AK PARTİ'Yİ SORUMLU TUTMAK AKIL DIŞIDIR"

Atatürk Havalimanı'nda siyasi tarihin en muhteşem mitinginin gerçekleştirildiğini altını çizen Kurtulmuş, "Böylesi bir günde Erzurum'da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır. Bunu yapanlar, çok yönlü bir soruşturmayla mahkeme karşısına çıkarılır. Emniyetin üzerine düşen de bunlara izin vermemek" dedi.

"KASET MESELELERİNİ LANETLİYORUZ"

AK Parti'nni kaset işleriyle işlerinin olmadığını belirten Kutulmuş, Kılıçdaroğlu'na Deniz Baykal üzerinden göndermelerde bulundu. Kurtulmuş "Sayın Kılıçdaroğlu bilmeli ki, Deniz Baykal'ın nasıl tasfiye edildiğini dünya biliyor. Geçmişteki kaset meselelerini nasıl reddediyorsak bundan sonraki kaset meselelerini lanetliyoruz. Tarihin çöplüğüne atılmalıdır" dedi.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

Kaynak: CNN Türk, TGRT haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...