Tgrt Haber

Android, iOS'u solladı: Google son verileri paylaştı, pazar payı ikiye katlandı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
14 Nisan 2023 12:40 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 12:42
Android, iOS'u solladı: Google son verileri paylaştı, pazar payı ikiye katlandı!

Android işletim sistemi giderek popüler hale geliyor. Hemen hemen iPhone olmayan her cihazda yüklü olarak bulunan Android için son veriler paylaşıldı. Öyle ki bu veriler iOS'a nispeten Android'in önemli bir yol kat ettiğini ortaya koyuyor.

Android​ ile iOS​ arasında yıllardır süren bir rekabet var. Kullanıcılar stabilliği nedeniyle daha çok iPhone​'u tercih ederken, Google​ artık bu algıyı yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Öyle ki teknoloji devinin son paylaştığı veriler Android işletim sisteminin pazar payı açısından ikiye katlandığını gösteriyor.

Akıllı telefon​ pazarında Android işletim sistemi şu anda lider konumda. Google tarafından paylaşılan son verilere göre Android 13 kullanımı yüzde 12'den yüzde 24'e çıkarak iki katlık bir artış ortaya koydu. Bu veriler Ocak 2023 baz alınarak paylaşıldı ve Google tarihinde de ilk kez bir Android sürümünün bu kadar hızlı yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ANDROİD 13 PAZAR PAYINI İKİYE KATLADI

 Geçtiğimiz nisan ayında tanıtımı gerçekleştirien Android, temmuz ayı itibariyle cihazların kullanımına sunuldu. Beraberinde pek çok yeniliği getiren Android 13 güncellemesi, pil ömrünün yanı sıra performans ve gizlilik tarafında da önemli iyileştirmelere sahipti. Piyasaya çıkan bu sürüm ile Google önemli geliştirmelere yer verirken, Android 13'ün tüm bu yenilikleri pazar payını ikiye katlamasını sağladı.

Android, iOS'u solladı: Google son verileri paylaştı, pazar payı ikiye katlandı!

AKILLI TELEFON ÜRETİCİLERİNİN PAYI BÜYÜK

Şüphesiz Android 13'ün başarısında, akıllı telefon üreticilerinin de payı oldukça büyük. Samsung, Xiaomi,Oppo, Vivo gibi markalar, yeni modellerinde Android 13'ü ön yüklü olarak sunarak kullanıcılarına en güncel deneyimi kısa sürede sağladı. Ayrıca eski modeller için de Android 13 güncellemesi yine yeni modellerde olduğu gibi erken bir sürede piyasaya çıktı.

Android, iOS'u solladı: Google son verileri paylaştı, pazar payı ikiye katlandı!

ANDROİD 13 YÜKSELİYOR, İOS SABİT KALIYOR

Android 13'ün rakibi olan iOS ise pazar payını korumakta zorlanıyor. Apple'ın son çıkardığı iPhone 14 serisi, beklenen satış rakamlarına ulaşamadı. Bunun nedeni olarak iPhone 14'ün tasarım ve özellik olarak iPhone 13'ten çok farklı olmaması gösteriliyor. Ayrıca iOS 17 sürümünün de Android 13 kadar yenilikçi olmadığı konusunda eleştiriler var.

Android 13'ün pazar payını artırmasının önünde herhangi bir engel görünmüyor. Google'ın bu yılın sonunda tanıtması beklenen Android 14 sürümü ise merakla bekleniyor. Android 14'ün hangi yenilikleri getireceği henüz bilinmiyor ancak Android kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunacağı kesin.

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...