Tgrt Haber

Google, Android cihazlara çok faydalı bir özellik ekliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
19 Aralık 2023 14:07 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 14:07
Google, Android cihazlara çok faydalı bir özellik ekliyor

Google Play Store'un v38.8 güncellemesiyle tanıtılması beklenen bir özellik, Android kullanıcılarına evrensel bir uygulama yöneticisi deneyimi sunarak istenmeyen uygulamaları uzaktan kaldırma olanağı sağlayacak

Google​, birden fazla Android​ cihazınızdaki uygulama yönetimini kolaylaştırmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Google Play Store​'un v38.8 güncellemesiyle birlikte tanıtılması beklenen bu özellik, kullanıcılara uzaktan uygulama kaldırma imkanı sunacak.

Assemble Debug tarafından keşfedilen bu özellik, kullanıcılara adeta 'evrensel bir uygulama yöneticisi' deneyimi sunacak. Sadece Android telefonlarınızdan değil, bağlı olduğunuz herhangi bir cihazdan istenmeyen uygulamaları kaldırabileceksiniz.

TELEFONDAKİ UYGULAMALARI UZAKTAN KALDIRABİLECEKSİNİZ

Uygulamayı kaldırmak için kullanıcıların profil simgesine dokunup "Uygulamaları ve Cihazları Yönet"i seçmeleri gerekecek. Ardından "Yönet" sekmesine gidip mevcut cihazlarını seçerek bağlı cihazlar listesini görebilecekler. Seçtikleri cihaz üzerinden uygulama listesine ulaşarak istenmeyen uygulamaları seçip kaldırmak da oldukça basit olacak.

Bu özellik, birden fazla bağlı cihaza sahip olan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Artık her cihaza fiziksel olarak erişim sağlamak zorunda kalmadan istenmeyen uygulamalardan kurtulmak mümkün olacak.

https://twitter.com/AssembleDebug/status/1736329562316001650

Ayrıca, özellik uygulamaları boyutlarına göre sıralama imkanı da sunarak, cihazın kaynaklarını tüketen uygulamaları kolayca tanımlamayı sağlıyor. Bu sayede, performansı etkileyen büyük uygulamalardan hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün olacak.

Phone Arena'nın haberine göre Google, bu özelliği Android Auto, bilgisayarlar, Android telefonlar, televizyonlar ve Wear OS cihazları dahil olmak üzere geniş bir platform yelpazesiyle uyumlu hale getirmeyi planlıyor. Kullanıcılar, bu güncellemeyle birlikte uygulama yönetimini daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Bu arada benzer bir özellik uygulama yüklerken de geçerli oluyor. Android'de Play Store aracılığıyla bir uygulama yüklediğinizde, aynı uygulamayı diğer bağlı cihazlarınıza da yüklemek isteyip istemediğiniz soruluyor. 

Kaynak: Phone Arena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...