Tgrt Haber

Apple iki büyük ürününü üretimden kaldırıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: iMore.com
11 Aralık 2023 16:43 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 16:44
Apple iki büyük ürününü üretimden kaldırıyor

Apple'ın en ucuz dizüstü bilgisayarları arasında bulunan MacBook Air modeli, son olarak 15 inç ekran boyutuyla güncellenmişti. Önümüzdeki yıl donanımsal olarak önemli bir performans artışı yaşayacağı M3 çipli versiyonu piyasaya sürülecek. Apple, piyasadaki mevcut iki ürününü de üretimden kaldıracak.

Teknoloji devi Apple​, iPhone 15​ serisini, yeni nesil Apple​ Watch modelini ve M3 çipli MacBook Pro​ / iMac​ cihazlarını bu yıl tanıttı. Şimdi gözler şirketin önümüzdeki sene piyasaya süreceği ve üretimden kaldıracağı ürünlerine çevrildi.

Bloomberg'de yer alan bir rapora göre Apple​, önümüzdeki yıl M3 çipli MacBook Air modelini ve yeni bir iPad serisini piyasaya sürecek. Ve sırasıyla M1 MacBook Air ve 9. Nesil iPad'in üretimine son verecek.

M1 MacBook Air, şu anda düşük maliyetle Apple​ bilgisayar sahibi olmak isteyenler için en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Benzer şekilde 9. Nesil iPad de 10 bin TL'nin birazcık üzerinde bir fiyatla satın alınabilecek giriş seviyesi bir tablet olarak karşımıza çıkıyor.

'APPLE M1' DÖNEMİ SONA ERİYOR

M1 MacBook Air, önceki MacBook'larda kullanılan Intel işlemcilere kıyasla önemli bir performans artışıyla gelen ilk Apple​ Silicon çipli cihazdı. M2'li modelleri piyasaya sürüldüğünde, M1 MacBook Air bütçesi kısıtlı olan ve ucuz yollu bir Mac sahibi olmak isteyenler için en iyi seçenek olmuştu.

9. nesil iPad ise iPhone 11 serisinde bulunan A13 Bionic çipin bir versiyonunu içeriyor. Cihaz ayrıca orijinal iPhone'da bulunan ikonik ana ekran düğmesine ve Pro ve Air serisinden çok daha kalın çerçevelere sahip. Şu anda 13 bin 299 TL'lik başlangıç fiyatıyla satışta. M1 MacBook Air ise Apple​ Türkiye tarafından resmi olarak satılmıyor.

iMore.com'un haberine göre, gelecek yıl yeni MacBook'lar ve iPad'lerin piyasaya sürülmesiyle beraber, giriş seviyesi cihazlar da donanımsal anlamda önemli bir performans artışı yaşayacak.

Kaynak: iMore.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...