Tgrt Haber

Apple müşterileri ayaklandı! Birçok hizmet çöktü, kullanıcılar açıklama bekliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 12:08 - Güncelleme : 12 May 2023 12:24
Apple müşterileri ayaklandı! Birçok hizmet çöktü, kullanıcılar açıklama bekliyor

Pazar verilerine göre dünya genelinde satılan her üç telefondan biri iPhone. Üretici firma Apple ise bu kadar müşterisini mağdur etti. Son saatlerde birçok ülkede App Store gibi Apple servisleri çökmeye başladı. Kullanıcılar sosyal medyada tepki gösterirken, şirketten ise açıklama bekleniyor...

Apple Kimliği; iCloud, Müzik, App Store​, Mesajlar ve benzeri bütün Apple hizmetleri için önemli. Fakat dünden beri iPhone​ kullanıcıları Apple Kimliği gerektiren servislere erişemediklerini belirtiyor. Oturum açma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanırken, Apple Pay gibi dijital ödeme yöntemleri de hata veriyor.

Twitter​'da ve diğer sosyal medya platformlarında kullanıcılar Apple Kimliği ile çalışan uygulamalarda oturum açamadıklarını ve bu nedenle cihazlarını doğrulayamadıklarını söylüyorlar. Apple hizmetlerine problem olup olmadığını gösteren "Sistem Durumu" sayfasında herhangi bir sıkıntı gözükmese de, sorun devam ediyor.

APPLE'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

SonDakika.com'un aktardığına göre uygulama indiremeyen kullanıcılar, Twitter'da Apple yetkililerine tepki gösterdi. Apple yetkililerini etiketleyerek açıklama bekleyen kullanıcılar, Twitter'da konuyu gündeme taşıdı.

https://twitter.com/vermatte/status/1656572949007138820

#AppleDown etiketiyle yaşadığı problemi dile getiren iPhone sahipleri, App Store'dan uygulama indirme esnasında Apple Kimliği şifresinin kabul edilmediğini aktardı. ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeyi kapsayan sorunun Türkiye'yi etkilemediği gözler önüne serildi.

Şimdi gözler Apple'da...

Apple yaşanan bu sorunla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Sistem Durumu sayfasına göre herhangi bir sorun gözükmüyor. App Store, iCloud, Game Center, Web Servisler, Apple ile Giriş Yap gibi özellikler de dahil olmak üzere Apple Kimliği ile çalışan hizmetlerin tümü "Kullanılabilir" olarak işaretlendi.

Yine de hizmetlere erişmekte sorun yaşayan kullanıcıların Apple Destek bölümüne ulaşmaları gerekiyor. Burada yetkili bir kişi kullanıcıya doğrudan destek olarak sorun hakkında bilgi veriyor ve çözüme ulaşmaya çalışıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...