Tgrt Haber

Apple sanal dünyaya kapılarını açıyor: Vision Pro çıkış tarihi sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
22 Kasım 2023 12:22 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 12:23
Apple sanal dünyaya kapılarını açıyor: Vision Pro çıkış tarihi sızdırıldı

Apple'ın 'mekansal bilgi işlem cihazı' olarak nitelediği Vision Pro karma gerçeklik (MR) gözlüğüyle ilgili sızıntılara yenisi eklendi. Cihazın ne zaman piyasaya çıkacağını söyleyen bir iddia ortaya atıldı.

Apple​'ın sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi arasında gerçek zamanlı olarak geçiş yapabilme özelliğine sahip 'Apple Vision Pro​' cihazının çıkış tarihi sızdırıldı.

Teknoloji devi firma, Vision Pro'yu tanıttığı WWDC23 adlı haziran ayı lansmanı sırasında, 2024'ün başlarında Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunacağını söylemekle yetinmişti. Siparişlerin alınmaya başlayacağı kesin tarih ise gizemini koruyordu, bugün bu konuda bir iddia ortaya atıldı.

APPLE VISION PRO İÇİN MART AYINA İŞARET EDİLİYOR

Bloomberg yazarı Mark Gurman​'a göre Apple, Vision Pro cihazını 2024 Mart ayında satışa açmayı düşünüyor. Bildirilenlere göre, daha önce ocak ayında gözlüğü ülkede satın alınabilir hale getirmeyi planlamıştı.

Ancak şirketin "hala dağıtım planları üzerinde çalışmayı bitirmemesi" ve "cihazın son testlerini yürütmesi" nedeniyle Vision Pro'nun satışında iki aylık bir aksama meydana geldiği iddia ediliyor.

ABD DIŞINA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Vision Pro'nun ABD dışındaki pazarlarda bulunabilirliğine gelince, Mark Gurman'a göre Apple bu yılın sonuna kadar karma gerçeklik (MR) başlığını Kanada ve İngiltere'de piyasaya sürecek.

Apple sanal dünyaya kapılarını açıyor: Vision Pro çıkış tarihi sızdırıldı

Ancak şirketin Vision Pro'yu dünyanın dört bir yanındaki diğer ülkelerde ne zaman satın almaya hazırlayacağı hakkında hala bir bilgi yok. Bununla birlikte, 3 bin 499 dolarlık fiyat etiketi göz önüne alındığında, dünya çapında pek çok insanın cihazı satın almakta zorlanacağı değerlendiriliyor.

UYGUN FİYATLI VISION PRO DA YOLDA

Öte yandan Apple'ın, Vision Pro'nun daha uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalıştığı ve Project Alaska kod adıyla anılan bu cihazı 2025 yılının sonlarında veya 2026'nın başlarında piyasaya süreceği belirtiliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un da Qualcomm ve Google ile iş birliği içinde geliştirdiği bir XR (genişletilmiş gerçeklik) cihazını yakında piyasaya süreceği belirtiliyor. Bu cihaza, Vision Pro'nun uygun fiyatlı yeni versiyonu doğrudan rakip olarak çıkacak.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...