Tgrt Haber

Apple Vision Pro'nun 2007 yılında tasarlandığı ortaya çıktı

24 Ağustos 2023 13:31 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 13:32
Apple Vision Pro'nun 2007 yılında tasarlandığı ortaya çıktı

Apple'ın 3,499 dolarlık fiyat etiketine sahip olan karma gerçeklik başlığı Vision Pro'nun, orijinal iPhone'un piyasaya sürüldüğü 2007 yılında tasarlandığı ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple​'ın yeni ürünü Vision Pro​, bu yıl duyurulmasına rağmen, aslında yıllardır üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Adeta sır gibi saklanan çalışmaların ortaya çıkmasının ardından, Vision Pro'nun temellerinin 2007 yılında atıldığı gözler önüne serildi.

Apple'ın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir "kişisel medya görüntüleme cihazı" adlı ürün konseptini ortaya koyan yeni patent belgeleri, Vision Pro üzerindeki çalışmaların, orijinal iPhone'un 2007 yılında piyasaya sürüldüğü döneme kadar uzandığını gösteriyor.

Aygıtın ne işe yarayacağını kısaca açıklayan söz konusu patent dosyaları, sadece bununla da kalmayıp cihazın döneminin sınırlarını zorlayan yenilikçi özelliklere ev sahipliği yaptığını da gösteriyor.

Kulaklık​ formunda tasarlanan bu sistem sayesinde, film ve sport etkinliklerinin sanal gerçeklik​ ortamında izlenebileceği belirtiliyor. Ayrıca patentte kişisel görüntüleme cihazının, elektronik bileşenler ve optik-dijital teknolojiler kullanarak, kullanıcıyı sanki gerçekten bir sinema salonunda oturuyormuş gibi hissettireceği vurgulanıyor.

Apple Vision Pro'nun 2007 yılında tasarlandığı ortaya çıktı

Patently Apple sitesi tarafından paylaşılan haberde, Apple'ın söz konusu ürünü sadece basit bir izleme cihazı olarak düşünmediği, kullanıcıların baş, göz ve el hareketlerine tepki vererek etkileşime geçebileceği bir elektronik cihaz tasarlamayı hedeflediğine dikkat çekildi.

Ayrıca, patent belgesinde spor etkinliklerini izlerken kullanıcıların sanal bir stadyum deneyimi yaşayabileceği de anlatılıyor. Kullanıcılar, seçtikleri koltuğa göre ayarlanmış sanal stadyum görüntüsüyle spor etkinliklerini izleyebilecekler. Bu deneyimi daha da gerçekçi kılmak için, cihazın ses çıkışı da kullanıcının sanal konumuna ve baş hareketlerine göre ayarlanacak.

APPLE VİSİON PRO 2024'TE ÇIKACAK

Apple Vision Pro, 2024'ün ilk yarısında Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkacak. 3,499 dolar fiyat etiketine sahip olan karma gerçeklik başlığının Avrupa veya Türkiye'ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...