Tgrt Haber

Apple Vision Pro'nun maliyeti, fiyatının yarısı bile değil

26 Şubat 2024 14:12 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 14:12
Apple Vision Pro'nun maliyeti, fiyatının yarısı bile değil

Apple'ın Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğünün birim maliyeti, Omdia'nın araştırmasına göre 1.542 dolar. Bu maliyetin satış fiyatının yarısından az olduğu anlamına geliyor.

Apple​'ın sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlüğü Vision Pro​, 3 bin 499 dolarlık fiyatıyla tartışılmıştı. Bu fiyat ABD'de yaşayan bir vatandaş için bile pahalı gelen ve "Ona o kadar para verilir mi ya?" diye almadan önce iki kere düşündürten bir tutar.

Peki Vision Pro'nun Apple'a ne kadar mal olduğunu biliyor muydunuz? Bu soruya cevap, gözlüğün parça maliyetiyle ilgili kapsamlı bir rapor yayınlayan araştırma şirketi Omdia'dan geldi. Vision Pro'nun birim maliyetinin, satış fiyatının yarısı bile etmediği ortaya çıktı.

SADECE EKRANLARI 456 DOLAR

Omdia'nın araştırmasına göre Vision Pro'nun donanım bileşenleri Apple'a toplam 1.542 dolara mal oldu. En pahalı bileşen ise, her Vision Pro'da iki tane bulunan 1,25 inçlik mikro OLED ekran​ olarak belirtildi. Ekranlar bilindiği üzere kullanıcının her gözü için 4K'ya yakın bir çözünürlük sunuyor.

Apple, Sony'den tedarik ettiği bu ekranların her biri için şirkete 228 dolar ödüyor yani toplam 456 dolara denk geliyor.

Ekranların ardından ikinci sırada gelen en pahalı bileşenler ise, M2 ve yeni R1 çipi oldu. Apple'a göre R1 özellikle kameralardan, sensörlerden ve mikrofonlardan gelen verileri işlemek ve görüntüleri 12 milisaniye içinde ekranlara aktarmak için tasarlandı.

MALİYET İLE FİYAT ARASINDAKİ BU FARKIN SEBEBİ NE?

Omdia'nın tahmininde belirttiği 1542 dolar yalnızca Vision Pro'nun parça maliyeti. Buna Apple'ın kâr marjı, dağıtım ve üretim gibi diğer maliyetler dahil değil. Bunu göz önüne aldığımızda cihazın satış fiyatın 3 bin 499 dolar olması pek de şaşırtıcı değil.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...