Tgrt Haber

Apple Watch Series 9 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Türkiye - The Verge
12 Eylül 2023 20:13 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 22:03
Apple Watch Series 9 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Her yıl ürün gamını genişleten Apple geleneği bozmadı. Bugün düzenlenen Heyecapcanlı başlıklı etkinlik, yeni iPhone'lardan yeni akıllı saate kadar pek çok ürüne ev sahipliği yaptı. Bunlardan bir tanesi de Apple Watch Series 9 modeli oldu. Apple'ın en yeni modeli neler sunuyor? İşte özellikleri ve fiyatı...

Teknoloji devi Apple, düzenlediği Heyecapcanlı başlıklı etkinliğinde heyecanlandıran yeni ürünlerini duyurdu. Bu ürünlerden biri de Apple Watch​ Series 9 oldu. Apple Watch Series 8'in devamı niteliğindeki yeni akıllı saat dikkat çekici tasarımı ve güçlü özellikleri ile tanıtıldı. Peki Apple Watch 9 özellikleri ve fiyatı ne?

APPLE WATCH SERİES 9 ÖZELLİKLERİ

Apple Watch Series 9, S9 çipinden gücünü alıyor ve 41mm ve 45mm olmak üzere iki farklı boyut ile geliyor.

Apple'ın açıklamasına göre, yüzde 60 daha fazla transistör işleren bu çip sayesinde yeni akıllı saat, Series 8'den yüzde 60 oranında daha hızlı hale geliyor. S9 çipin öne çıkan bir diğer özelliği de, önceki modele göre 2 kat daha hızlı bir dört çekirdekli bir nöral motoru sunması.

18 saatlik tüm gün pil ömrü sunan Apple Watch Series 9, artık Siri​ isteklerini direkt olarak saat içerisinde işleyecek. Bu sayede kullanıcılar daha hızlı ve güvenli bir şekilde işlemleri gerçekleştirebilecekler. Eskiden Siri'den bir şey istendiğinde Apple'ın sunucularına gidiyordu, bu da internet bağlantısının yavaş olduğu durumlarda kullanıcı deneyimini etkiliyordu.

Apple Watch Series 9 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Siri'ye gönderilen komutların cihaz içerisinde işlenecek olmasının bir avantajı da, ses ile yazı yazmayı güçlendirecek. Apple, Siri ile Dikte'nin yüzde 25 oranında daha doğru sonuçlar vereceği bilgisini paylaştı.

Apple Watch Series 9 yazılım tarafında da oldukça güçlü hale geldi. WatchOS 10 sürümüyle birlikte, iletişim bilgilerini başka bir kişinin Apple Watch'uyla paylaşmak için NameDrop'u kullanabilirsiniz.

Ultra Geniş Bant desteği sayesinde iPhone'unuza ping atabilme özelliği olan Watch Series 9, iPhone'un AirTag ile yapabileceği gibi artık iPhone için hassas bulma yapmanızı sağlayacak. Şu ana kadar Apple Watch ile kaybolan bir iPhone bulunabiliyordu, artık doğrudan iPhone ile Apple Watch da bulunabilecek.

2000 NİT PARLAKLIK

Köşeden köşeye her zaman açık Retina ekrana sahip olan Apple Watch Series 9, Series 8'den iki kat daha fazla 2000 nit'e kadar parlaklık değeri sunuyor. Sinemalarda veya geceleri kullanmak için 1 nit parlaklığa kadar inebiliyor.

Apple akıllı saate yeni el hareketi kontrolleri de ekledi. Şu ana kadar yalnızca bilek kaldırma veya ekranı elinizle kapatma gibi el hareketleriyle kontrol özelliklerini destekliyordu. Baş parmağınıza ve işaret parmağınıza dokunarak aktifleştirebileceğiniz "Double Tap" özelliği tanıtıldı. Bir aramayı cevaplamak veya sonlandırmak, zamanlayıcı durdurmak, alarmı ertelemek veya müzik çalmak / durdurmak için kullanılabilecek.

Apple Watch Series 9 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

ÇEVRECİLİK ÖN PLANDA

Yepyeni bir pembe alüminyum kasaya sahip olan Series 9'un bataryasında yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt malzemesi kullanıldı. Spor döngüsü de yüzde 82 geri dönüştürülmüş iplik kullanacak şekilde yeniden tasarlandı.

Apple tarafından verilen bilgiye göre Series 9'un ambalajı yüzde 100 fiber bazlı ve daha kompakt, ve daha küçük bir şekle sahip. Bununla birlikte saatin kutusunda da karbon-nötr vurgusunu yapan bir amblem bulunacak, ayrıca Apple artık saatlerinde deri kayış kullanmayacağını açıkladı.

APPLE WATCH SERİES 9 FİYATI NE KADAR?

  • Apple Watch Series 9 - Alüminyum (41mm): 14,999 TL başlangıç fiyatı
  • Apple Watch Series 9 - Alüminyum (45mm): 15,999 TL başlangıç fiyatı
  • Apple Watch Series 9 - Paslanmaz Çelik (41mm): 33,499 TL başlangıç fiyatı
  • Apple Watch Series 9 - Paslanmaz Çelik (45mm): 34,999 TL başlangıç fiyatı

Kaynak: Apple Türkiye - The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...