Tgrt Haber

Serinin en güçlüleri iPhone 15 Pro ve Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Türkiye - The Verge
12 Eylül 2023 20:58 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 21:58
Serinin en güçlüleri iPhone 15 Pro ve Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

iPhone 15 Pro özellikleri ve fiyatı belli oldu. Apple, Heyecapcanlı başlıklı etkinliğinde, merakla beklenen iPhone 15 ailesinin özelliklerini ve fiyatlarını resmen açıkladı. Serinin en güçlü modelleri arasında bulunan iPhone 15 Pro da fiyatı ve özellikleri ile dikkatleri üzerine çevirdi.

Apple​, Heyecapcanlı başlıklı etkinliğinde iPhone 15 serisi ve Apple Watch Series 9 başta olmak üzere birçok yeni ürünle karşımıza çıktı. Beklendiği gibi etkinliğin odak noktası yeni iPhone modelleri oldu. Geçen seneki seride olduğu gibi, bu yıl da standart modeller ile Pro'lar arasındaki farkı artıran Apple'ın en gelişmiş modelleri, iPhone 15 Pro​ ve Pro Max özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor.

Ülkemzide satılan bütün Apple ürünlerinin büyük zamlarla karşı karşıya kalması nedeniyle, ilk sorulardan birisi iPhone 15 Pro fiyatı ne kadar? oldu. Yeni amiral gemisi A17 Pro işlemciden güç alıyor ve Android ekosisteminden alışık olduğumuz Type-C bağlantı portuyla karşımıza çıkıyor.

İlk olarak iPhone 5 ile Lightning teknolojisini akıllı telefon dünyasına kazandıran Apple, iPhone 15 serisiyle bu konuda geri adım atarak, özellikle Avrupa Birliği'nin tek tip şarj cihazı kuralına uyum sağlamak amacıyla Type-C teknolojisine geçiş yapmış oldu.

İPHONE 15 PRO ÖZELLİKLERİ VE TASARIMI

Apple CEO'su Tim Cook​ lansman sırasında iPhone 15 Pro'yu "şimdiye kadar ürettiğimiz en Pro iPhone" ifadeleriyle tanımladı. Beklendiği üzere yeni amiral gemisi, hem güçlü ve dayanıklı hem de paslanmaz çeliğe göre daha hafif bir malzeme olmasıyla öne çıkan bir titanyum kasa ile geliyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max, kolayca değiştirilebilir arka camı sayesinde tamir edilebilirlik konusunda da avantajlı hale geliyor. Ayrıca Apple'a göre alüminyum alt yapının da tamamı yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmıştır. 

Fiziksel olarak, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max daha sağlam bir tasarıma sahip. Apple, bu telefonların endüstri içinde en dayanıklı malzemelerden biriyle üretildiğini söylüyor.

Serinin en güçlüleri iPhone 15 Pro ve Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

Ekran boyutu konusunda, iPhone 15 Pro 6.1 inçlik bir ekrana sahipken, iPhone 15 Pro Max​ 6.7 inçlik bir ekran sunuyor. Her iki model de A17 Pro çip ile güçlendirilmiş durumda ve Apple'a göre bu çip, herhangi bir akıllı telefonda bulunan en hızlı performansa sahip. Ayrıca, bazı yüksek kaliteli bilgisayarlarla bile rekabet edebilecek kadar güçlü olduğu iddia ediliyor.

Güçlü performansın yanı sıra, Apple'ın bu yeni cihazları oyun deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedeflediğini görüyoruz. Yeniden tasarlanan bir GPU ile birlikte, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, yüksek kaliteli oyunların telefonlarda oynanmasını mümkün hale getiriyor.

USB-C bağlantı noktası, bu yeni modellerin alt kısmında yer alıyor ve sadece şarj etmek için değil, aynı zamanda 10Gbps transfer hızı ile büyük dosyaların hızlıca aktarılmasına da imkan tanıyor. Bu, fotoğraf ve videoların kolayca paylaşılmasını sağlayacak önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

EYLEM TUŞU RESMEN GELDİ

Daha önce pek çok kez sızıntılarla da ortaya çıkan "eylem düğmesi" resmen doğrulandı. iPhone'un sol köşesinde, ses açma / kısma tuşunun üstünde bulunan sessize al / sesi aç anahtarı gitti, yerine tek bir basışla sesli notları başlatabileceğiniz, kamerayı açabileceğiniz, erişilebilirlik özelliğini etkinleştirebileceğiniz veya kestirmeleri çalıştırabileceğiniz fiziksel bir düğme geldi.

Eylem tuşuyla çalıştırdığınız her bir işlem Dinamik Ada kısmında da görünecek. Böylelikle yaptığınız işlemi anlık olarak görebileceksiniz.

Serinin en güçlüleri iPhone 15 Pro ve Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

SUPER RETİNA XDR EKRAN

Yeni iPhone 15 Pro ve Pro Max, Super Retina XDR ekranlarıyla, ProMotion teknolojisi desteği ile birlikte geliyor. Ayrıca, iOS 17'nin yeni StandBy modunu ve her zaman açık ekran özelliğini destekliyorlar, bu da telefonunuzu daha da kullanışlı hale getiriyor.

Apple'ın pazarlama başkanı Greg Joswiak, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in Apple'ın en iyi kameralarına sahip olduğunu söyledi. Bu kameralar, yedi farklı lensin eşdeğeri olarak kabul ediliyor. Özellikle, 48 megapiksel kameranın düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraflar çektiği, lens parlamasını azalttığı ve Apple'ın yapay zeka sistemlerini kullanarak yüksek kaliteli HEIF fotoğraflar çekebildiği belirtiliyor. Artık kullanıcılar, ana kamerada 24mm, 28mm ve 35mm gibi farklı odak uzunluklarıyla çekim yapabilirler. Ayrıca, Apple'ın şimdiye kadar sunduğu en fazla olan 5x optik zooma sahiptirler.

Serinin en güçlüleri iPhone 15 Pro ve Pro Max tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

Video çekimi konusunda da iddialı olan iPhone 15 Pro ve Pro Max, 4K60 ProRes video kaydı yapma yeteneği sunuyor. Ayrıca, doğru kabloya sahipseniz USB-C bağlantı noktası üzerinden harici bir sürücüye doğrudan kayıt yapmanıza olanak tanır. Ayrıca, bu telefonlar "mekansal videolar" çekebilir.

Ayrıca, bu yılın en büyük değişikliklerinden bazıları iOS 17 ile gelecek. Yeni StandBy modu, telefonunuzu kapalıyken nasıl kullanabileceğinizi değiştirebilirken, etkileşimli widget'lar ana ekranları yeniden tasarlamak için yeni fırsatlar sunuyor. Ayrıca, Canlı Sesli Mesaj ve İletişim Posterleri gibi özellikler, telefon görüşmelerini daha ilgi çekici hale getirebilir.

İPHONE 15 PRO VE PRO MAX FİYATI NE KADAR?

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin Türkiye fiyatları da resmen belli oldu.

iPhone 15 Pro:

  • 128 GB: 64,999 TL
  • 256 GB: 68,999 TL
  • 512 GB: 76,999 TL
  • 1 TB: 84,999 TL

iPhone 15 Pro Max:

  • 256 GB: 76,999 TL
  • 512 GB: 84,999 TL
  • 1 TB: 92,999 TL

Kaynak: Apple Türkiye - The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...