Tgrt Haber

BAE astronotu uzaydan Mekke'yi görüntüledi

28 Haziran 2023 10:52 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 10:55
BAE astronotu uzaydan Mekke'yi görüntüledi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) astronotu Sultan Al Neyadi, Hac ibadeti sırasında Mekke'yi uzaydan görüntülediği fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk uzun süreli astronotu olan Sultan Al Neyadi, Müslümanlar tarafından her yıl gerçekleştirilen Hac ibadeti devam ederken Mekke​'yi 26 Haziran Pazartesi günü uzaydan görüntüledi.

2 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen Al Neyadi, Ramazan'ı da Dünya dışında geçirmişti. Astronot, Suudi Arabistan'ın kutsal şehri olan Mekke'de Hac ibadetini gerçekleştiren Müslümanlara ithafen paylaştığı tweette şöyle dedi:

"Bugün Hac ibadeti için çok önemli bir gün olan Arafat Günü, bize imanın sadece inanç değil, aynı zamanda eylem ve tefekkürle de ilgili olduğunu hatırlatıyor. Umarım hepimizi şefkat, tevazu ve birlik için çaba sarf etmeye teşvik eder."

3 MART'TAN BERİ ISS'DE

3 Mart'tan beri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda olan Al Neyadi, SpaceX'in Crew 6 uzay aracında NASA astronotları Stephen Bowen ve Warren Hoburg ile seyahat etmişti. Kurban Bayramı'nı uzayda geçiren astronot 28 Nisan'da uzay yürüyüşü yapacak. Bu görevi gerçekleştiren ilk Arap astronot olacak.

https://twitter.com/Astro_Alneyadi/status/1673644038191194114

Bununla birlikte Ramazan ayını uzayda geçiren ilk astronot Al Neyadi değil. İlk Müslüman astronot olan Suudi Arabistan Prensi Sultan bin Salman Al-Suud, 17 Haziran 1985'te STS-51G uzay mekiği göreviyle uzaya gitmişti ve kutsal ayı burada geçirmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin astronot programını yöneten Mohammed bin Rashid Uzay Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre, uzayda bulunduğu süre boyunca Al Neyadi'nin, radyasyon, uyku, sırt ağrısı gibi konuları kapsayan 19 deney gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

MEDİNE'Yİ DE GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Ayrıca Sultan Al Neyadi, Kadir Gecesi'nde Mekke ve Medine'yi uzaydan görüntülediği videoyu Twitter hesabından paylaşmıştı. Videoda Mescid-i Haram'ı ve müslümanların kıblesi Kâbe-i Şerif'i çevreleyen ışıklar gözler önüne seriliyor.

Kaynak: Space.com, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Space

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...