Tgrt Haber

Blizzard Başkanı açıkladı: Diablo 4, Game Pass'e gelecek mi?

12 Temmuz 2023 11:19 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 11:19
Blizzard Başkanı açıkladı: Diablo 4, Game Pass'e gelecek mi?

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen Diablo 4, Game Pass'e gelecek iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Blizzard Başkanı konuyla ilgili açıklamada iddiaları yalanladı.

Microsoft​'un oyun şirketi Activision-Blizzard'ı satın almasının önündeki engel, dün mahkemenin kararıyla kalktı. Geçtiğimiz günlerde ise "Game Pass Tracker" adlı bir Twitter hesabı, Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo 4​'ünGame Pass​'e ekleneceğini iddia eden bir paylaşım yapmıştı.

Türkiye'de standart sürümü 1400 TL'den başlayan, yurt dışında ise 70 Euroya satılan Diablo 4'ün Game Pass'e gelecek olması, oyuna henüz sahip olmayan birçok kişiyi sevindirmişti.

Ancak Blizzard Başkanı Mike Ybarra, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bu haberin gerçek olmadığını açıkladı. Ybarra, paylaştığı tweette "Böyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

DİABLO 4'TEN BÜYÜK BAŞARI

Son yılların en çok beklenen oyunlarından biri olan Diablo 4, 6 Haziran'daki çıkışının ardından sadece bir hafta içinde 666 milyon doların üzerinde kazanç elde etti. Blizzard, müşterilerin oyuna 30 bin yıllık oyun süresine eşdeğer zaman ayırdıklarını ve 2,73 milyar adet yaratığı yok ettikleri bilgisini paylaştı.

Resmi açıklamalara göre oyuncular, ilk bir hafta içinde Diablo 4'ü toplam 267 milyon saat oynadı. Yine ilk haftasında 5 milyondan fazla satan aksiyon rol yapma oyunu, Activision Blizzard firmasının en hızlı satan oyunu unvanını elde etti.

Diablo 4'ün PlayStation, Xbox ve PC'de güncel satış fiyatı:

  • Standart sürüm: 1.419 TL
  • Dijital Deluxe sürüm: 1.829 TL
  • Ultimate sürüm: 2.021 TL

MİCROSOFT DAVAYI KAZANDI

Öte yandan dün ABD'de mahkeme, Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC), Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın almasını geçici olarak durdurma talebini reddetti. Davaya bakan Yargıç, iki şirketin birleşmesi netincesinde rekabetin bozulacağına dair kanıtın bulunmadığına hükmetti.

68,7 milyar dolarlık anlaşmayı Avrupa Birliği onaylamış, İngiltere'nin düzenleyici kurumu ise reddetmişti. Anlaşmanın kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: IGN

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: IGN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...