Tgrt Haber

Elon Musk yapay zeka yarışına katıldı: Kendi şirketini kurdu

15 Nisan 2023 12:55 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 12:56
Elon Musk yapay zeka yarışına katıldı: Kendi şirketini kurdu

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk, ABD'nin Nevada eyaletinde yapay zeka şirketi X.AI Corp.'u resmen kurdu. 2018'de ayrıldığı Open AI'ye ve ChatGPT'ye rakip olacağı tahmin ediliyor.

Elon Musk​, Nevada'da X.AI Corp. adında yeni bir yapay zeka​ şirketi kurdu. Musk şirketin tek yöneticisi olarak gösterildi ve yaygın olarak Musk'ın perde arkasındaki sağ kolu olarak kabul edilen ve aile şirketinin yöneticilerinden olan Jared Birchall, X.AI Corp.'un sekreteri olarak listelendi.

Elon Musk, ChatGPT​'nin geliştiricisi Open AI'nin da kurucuları arasında yer alıyordu. Ancak 2018'de Open AI CEO'su Sam Altman ile yaşadığı koltuk savaşını kaybederek şirketten ayrılmıştı. Ayrıca Musk, ChatGPT ve GPT-4 gibi yapay zeka destekli sohbet robotlarının gelişiminin 6 ay boyunca durdurulması çağrısında da bulunmuştu.

GOOGLE'DAN TRANSFER ETTİ

Öte yandan Elon Musk, Google ve YouTube gibi teknoloji devlerinin ana şirketi Alphabet'in yapay zeka kolu DeepMind'de görev yapan Igor Babuschkin'i X.AI Corp. bünyesine kattı. Twitter'ı satın aldıktan sonra "X" adlı "her şey uygulaması" oluşturmak için harekete geçen Musk'ın bu hamle ile yapay zekaya odaklanacağı artık açık.

Elon Musk yapay zeka yarışına katıldı: Kendi şirketini kurdu

TWITTER'I DA KAPATMIŞTI

Elon Musk geçen hafta Twitter'ın ana şirketi 'Twitter Inc.'i kapatarak sosyal medya ağını X.Corp'a bağlamıştı. Yeni kurulan X.AI Corp. adlı yapay zeka şirketinde de "X" takısının olması, ünlü milyarderin sahibi olduğu tüm firmaları bir şekilde birleştirmek istediğini destekliyor. Bu arada X.Corp'un 'X Holdings Corp.' isimlli ana şirketi de bulunuyor.

Bahse konu olan "X" adlı "her şey uygulaması" WeChat gibi çok kapsamlı bir sosyal ağ ve mesajlaşma platformu olacak. İddiaya göre Dogecoin (DOGE) ile ödeme de yapılabilecek. Bu kapsamda Twitter geçtiğimiz günlerde kullanıcıların hisse senedi ve kripto varlık ticareti yapabilmelerini sağlamak için İsrail merkezli eToro ile ortaklık kurdu.

Konuyla ilgili Elon Musk'tan resmi bir açıklama gelmese de, "X" uygulamasının kısa süre içinde daha fazla detaylanması bekleniyor.

Kaynak: Forbes

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...