Tgrt Haber

iPhone'da güvenlik açığı: Apple uyardı, bu güncellemeyi hemen yükleyin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
11 Nisan 2023 12:13 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 12:27
iPhone'da güvenlik açığı: Apple uyardı, bu güncellemeyi hemen yükleyin!

Kısa süre önce yeni nesil iPhone'lar için iOS 16.4.1 güncellemesi kullanıma sunulurken, Apple eski modelleri etkileyen güvenlik açıklarını kapatmak için bir güncelleme daha yayınladı. iOS 15.7.5 kullanıma sunuldu ve Apple bu güncellemenin hemen yüklenmesini tavsiye ediyor.

Yeni nesil iPhone​ ve iPad​'lerine düzenli güncelleme sunan Apple​, eksi modellerini yıllar geçse de unutmuyor. Şu anda desteklenen güncel modellerin tamamı için iOS 16.4.1 güncellemesi kullanıma sunuldu.

Ancak iOS 16 desteği olmayan, sadece güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda Apple'ın destek sağladığı eski iPhone'lar için de kritik güncelleme kısa süre önce çıktı. 

İOS 15.7.5 GÜNCELLEMESİNİ HEMEN YÜKLEYİN

Apple, bilgisayar korsanları tarafından aktif olarak kullanılmış olabilecek bazı kritik güvenlik açıkları için önemli güvenlik düzeltmeleri sağlamak iOS 15.7.5 güncellemesini kullanıma sundu.

Resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre iOS 15.7.5, iki sorunu ele alıyor; : biri IOSurfaceAccelerator'da ve diğeri WebKit'te. İlki, grafik hızlandırmayı yöneten bir bileşendir ve ikincisi, Safari'ye ve diğer web tarayıcılarına güç veren motor olarak tanımlanıyor.

iPhone'da güvenlik açığı: Apple uyardı, bu güncellemeyi hemen yükleyin!

Her iki sorun da bir uygulamanın veya web sayfasının çekirdek ayrıcalıklarıyla rasgele kod yürütmesine izin verebilir, bu da cihazınızın kötü amaçlı korsanlar tarafından ele geçirilebileceğini ortaya koyuyor.

Google'ın Tehdit Analizi Grubu tarafından keşfedilen güvenlik açığı için yeni güvenlik yaması çok geçmeden yayınlandı. Söz konusu güncelleme eski modeller için sadece güvenlik ve iyileştirme sağlıyor. Bu nedenle yeni bir özellik bu güncelleme içerisinde bulunmuyor. 

Sizler de aşağıdaki modellerden birine sahipseniz ve cihazınız iOS 16'yı desteklemiyorsa, son çıkan iOS 15.7.5'i yüklemenizde tavsiye var.

  • iPhone 6s (tüm modeller)
  • iPhone 7 (tüm modeller)
  • iPhone SE (1. nesil)
  • iPad Air 2
  • iPad mini (4. nesil) 
  • iPod touch (7. nesil)

Cihazınızda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek güncellemeyi indirip yükleyebilirsiniz. 

ESKİ MAC'LER İÇİN DE GÜNCELLEME YAYINLANDI

iPhone'a ek olarak Apple, eski masaüstü işletim sistemini kullanan Mac'ler için de kritik bir güncelleme yayınladı. macOS 11.7.6 ve macOS 12.6.5 piyasaya sürüldü ve IOSurfaceAccelerator ve WebKit ile ilgili keşfedilen güvenlik açıkları da bu sürümle kapatıldı. 

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...