Tgrt Haber

Google Chrome’u özelleştirmek isteyenler müjde: Kişiselleştirilebilir yan panel geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
30 May 2023 10:44 - Güncelleme : 30 May 2023 10:49
Google Chrome’u özelleştirmek isteyenler müjde: Kişiselleştirilebilir yan panel geldi

Google’ın internet tarayıcısı Chrome, kullanıcıların kişisel tercihlerine göre özelleştirebilme yapabilmesi için yeni bir yan paneli kullanıma sunmaya başladı.

GoogleChrome​, dünyanın bir numaralı internet tarayıcısı olarak zirvedeki yerini koruyor. Fakat Chrome’un rakipleri daha fazla işlevsellik sunarak adım adım yükseliyor.

 Bu nedenle Google da atağa geçti ve kullanıcıların beğenisini kazanmak için Chrome tarayıcısında küçük ama önemli bir değişiklik yaptı.

CHROME’A ÖZELLEŞTİRİLEBİLİR YAN PANEL GELDİ

Google, kullanıcıların tarayıcılarının görünümünü ve hissini kişiselleştirebilmelerine imkan sağlayacak yeni bir yan paneli kullanıma sundu.

 Söz konusu yeni yan panel, arka plan resmini, temayı ve renkleri değiştirme gibi çeşitli seçenekleri kapsıyor. Yeni yan panele ulaşmak ise oldukça kolay, Chrome’da yeni bir sekme açmanız ve sağ alt köşede bulunan “Chrome’u Özelleştir” simgesine tıklamanız yeterli.

Özelleştirmelere imkan tanıyan yeni yan panel, ekranın sağ tarafında açılıyor. İlk seçenek olarak, arka plan resmi özelleştirmesi sunuluyor. Manzara, deniz manzarası ve soyut sanat gibi çeşitli resimlerden tercih yapabilirsiniz.  Buna ek olarak endi resminizi de bu kısma yükleyebilirsiniz. Bir sonraki seçenek ise tema. Chrome, Klasik Chrome, Chrome Renkleri ve Manzaralar gibi çeşitli temaları da kullanıcılara sunuyor.

Google Chrome’u özelleştirmek isteyenler müjde: Kişiselleştirilebilir yan panel geldi

Son olarak, kendi temanızı da oluşturabileceksiniz. Panelin son seçeneği ise renkler. Mavi, kırmızı, yeşil ve turuncu gibi çeşitli renklerden birini seçebilirsiniz. Kendi renk düzeninizi de oluşturabilirsiniz. Yaptığınız değişiklikleri “Kaydet” butonuna tıklayarak uygulayabilirsiniz. Bu değişiklikler hemen etkinleşecektir. Yeni Chrome yan paneli, tarayıcınızın görünümünü ve hissini kişiselleştirmenin harika bir yoludur. Birçok seçenek arasından seçim yaparak, kendi tarzınıza uygun bir Chrome deneyimi oluşturabilirsiniz.

Kaynak: Gizmochina
Derleme: Okan Güleş/ tgrthaber.com.tr

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...