Tgrt Haber

Google'dan 'Acil' Uyarı! Güncellemeyi hemen yükleyin, güvenlik açığı tespit edildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: forbes
07 Haziran 2023 15:50 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 15:52
Google'dan 'Acil' Uyarı! Güncellemeyi hemen yükleyin, güvenlik açığı tespit edildi

Google güvenlik uzmanları kullanıcı bilgilerini riske atan yeni bir güvenlik açığı tespit etti. Buna karşılık Chrome tarayıcısının en son sürüme yükseltilmesi konusunda acil uyarı yapıldı.

Google'ın internet tarayıcısı Chrome şu anda dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı. Stabil olmasına ek, basit arayüzüyle kullanımda kolaylık sağlıyor.

Ancak Google Chrome​'un avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Diğer rakiplerine nispeten daha çok güvenlik açığıyla karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle de kullanıcı bilgileri risk altında oluyor. Öyle ki Google, yeni bir sıfır gün güvenlik açığı​ tespit ettiğini duyurarak kullanıcıları tarayıcılarını güncellemesi konusunda uyardı.

GOOGLE CHROME TARAYICINIZI SON SÜRÜME GÜNCELLEYİN

5 Haziran'da Chrome sürümleri blogunda yayınlanan bir duyuruda Google, masaüstü uygulamasının Mac ve Linux için 114.0.5735.106 yapı numarasına yükseltildiğini duyurdu.

Masaüstü platformlar için yayınlanan bu güncelleme sıfır gün güvenlik açığını kapatıyor.

Güvenlik açığından bahsetmişken Google, bunun CVE-2023-3079 olduğunu söylüyor. 

CVE-2023-3079 nedir?

CVE-2023-3079, Google Chrome web tarayıcısında bulunan ve uzaktan saldırganların hazırlanmış bir HTML sayfası aracılığıyla yığın bozulmasını potansiyel olarak istismar etmesine izin veren bir tür karışıklığı hatasıdır. Bu güvenlik açığı, Chrome'un 114.0.5735.110 sürümünden önceki V8 JavaScript motorunda mevcuttur . Bu güvenlik açığı, Chromium güvenlik ciddiyetine göre Yüksek olarak sınıflandırılmıştır.

Sizler de Chrome'daki güvenlik açığını kapatmak için tarayıcıınzı en son sürüme yükseltebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit. 

Chrome'un sağ üstte bulunan üç noktasını seçip, karşınıza çıkan ekranda Yardım-Hakkında kısmına gelerek Chrome'u yeni sürüme güncelleyebilirsiniz. 

Kaynak: Forbes
Derleme: tgrthaber.com.tr/ Okan Güleş

Kaynak: forbes

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...