Tgrt Haber

Google Ekim 2023 geniş çekirdek güncellemesini yayınladı: Milyonlarca web sitesini ilgilendiriyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Search Google
06 Ekim 2023 11:48 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:49
Google Ekim 2023 geniş çekirdek güncellemesini yayınladı: Milyonlarca web sitesini ilgilendiriyor

Kullanıcılara en iyi arama deneyimini sunmayı amaçlayan Google, milyonlarca web sitesini etkileyecek Ekim 2023 geniş çekirdek güncellemesine başladı.

Dünyanın dört bir yanında aktif olarak kullanılan Google​ arama motoru, bünyesinde milyonlarca web sitesi ile kullanıcı arasında köprü görevi görüyor. Bazı web siteleri kullanıcıya faydalı içerikler sunarken, bazıları ise bu içerikleri yanlış yollarla clickbait olacak şekilde sunuyor.

Bunun önüne geçmek isteyen Google ise Ekim ayında önce spam​ güncellemesine başladı. Bu güncellemenin açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: ‘’Bu spam güncellemesi, topluluk üyelerimizin Türkçe, Vietnamca, Endonezyaca, Hintçe, Çince ve diğer dillerde bildirdiği çeşitli spam türlerini temizlemeyi amaçlamaktadır. Bunun, özellikle gizleme, saldırıya uğramış, otomatik oluşturulmuş ve kazınmış spam söz konusu olduğunda, arama sonuçlarındaki görünür spam'i azaltmasını bekliyoruz. Güncellemenin kullanıma sunulması birkaç hafta sürecek.’’ 

EKİM AYI ÇEKİRDEK GÜNCELLEMESİ DE BAŞLADI

Bu yıl iki büyük çekirdek güncellemesi yapan Google, web siteleri için şimdi de üçüncü geniş çekirdek güncellemesi olan Ekim 2023​ güncellemesine başladı.

Bu, 2023'ün üçüncü geniş kapsamlı çekirdek algoritma güncellemesi. 2023'ün ilk çekirdek güncellemesi, 15 Mart'ta yayınlanmaya başlayan ve 28 Mart'ta tamamlanan Mart 2023 çekirdek güncellemesiydi. 2023'ün ikinci çekirdek güncellemesi ise 22 Ağustos'ta yayınlanmaya başlayan ve 7 Eylül'de tamamlanan Ağustos 2023 çekirdek güncellemesiydi.

Ekim ayı güncellemesini X üzerinden duyuran Google, bu güncelleme için de şu açıklamalara yer verdi:

Ekim 2023 çekirdek güncellemesi yayınlandı. Dağıtımın tamamlanması 2 haftaya kadar sürebilir." Etkilenirseniz ne yapmalısınız? Geçmişte Google, bir çekirdek güncellemesinden olumsuz etkilenmeniz durumunda ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmuştu: 

Web sitenizi güncelleme sonrası iyileştirmek iiçin yapılması gereken belirli bir işlem yok. Olumsuz bir sıralama etkisi, sayfalarınızda herhangi bir sorun olduğunu göstermeyebilir. Google, çekirdek güncellemeler arasında bir miktar iyileşme görebileceğinizi, ancak en büyük değişikliğin başka bir çekirdek güncellemeden sonra olacağını söylüyor.

Sizler de web sitesi sahibi iseniz ve bu tür güncellemelerin olumsuz etki yapmaması için kullancılara en iyi deneyimi sunmanızda fayda var.

Kaynak: Search Google
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: Search Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...