Tgrt Haber

Instagram kullananlar dikkat: 30 saniye sürecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
14 Haziran 2023 10:50 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 10:51
Instagram kullananlar dikkat: 30 saniye sürecek!

Instagram insanların düşüncelerini kısa bir metinle paylaşmalarına izin veren "Notlar" özelliğine 30 saniyelik müzik ekleme yeteneği getirdi.

İlk olarak Aralık ayında duyurulan Notlar​, Instagram​ kullanıcılarının düşüncelerini 60 karakterlik metinler ile paylaşmalarını sağlıyor. Hikaye ve akış gönderilerinden farklı olarak bu özellik şimdiye kadar yazıdan başka bir içeriğe izin vermiyordu.

Sosyal medya şirketi Notlar'ın çalışma biçiminde küçük bir yenilik yaptı. Artık kullanıcılar paylaştığı nota 30 saniyelik müzik​ yayını ekleyebilecek. Diğer kişiler daha sonra şarkıya dokunarak dinleyebilecekler. Notlar'da paylaşılacak olan şarkılar, Instagram'ın yüz binlerce telifli parçaya ev sahipliği yapan arşivinden seçilecek.

ÇEVİRİ​ DESTEĞİ DE YOLDA

Instagram ayrıca Notlar bölümüne çeviri butonu da ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar farklı dillerde paylaşılmış bir notu Instagram'ı kullandığı dile otomatik olarak çevirebilecekler.

9to5Mac'in aktardığı bilgiye göre bu iki özellik henüz test aşamasında. Önümüzdeki süreçte genel kullanıma sunulacaktır. Ayrıca sosyal medya devi firma özelliğin son sürümünde değişiklik de yapabilir. Örneğin şu anda 30 saniyelik müzikler paylaşılabiliyorken, daha sonra kararını değiştirip bu süreyi artırabilir.

Instagram kullananlar dikkat: 30 saniye sürecek!

TWİTTER​ RAKİBİ UFUKTA GÖRÜNDÜ

Öte yandan Instagram'ın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal medya platformu da yolda. Uygulama merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü olarak bilinen ActivityPub temelli çalışacak ve kullanıcıların hesap bilgilerini doğrulamak için Instagram'ın altyapısını kullanacak.

Meta'nın Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox, Project 92 kod adıyla bilinen bu platformla ilgili olarak "Twitter'a cevabımız" açıklamasında bulundu. Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında, Project 92'nin arayüzünden ikonlarına kadar her yönüyle Twitter'ı andırdığı gerçekten de belli oluyor.

The Verge'in aktardığı bilgiye göre ismi "Threads" olacağı tahmin edilen yeni platform yakında tanıtılacak.

Kaynak: 9to5Mac, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
x.emo.x14 Haziran 2023 21:55

Emir

Sonraki Haber Yükleniyor...