Tgrt Haber

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 17:00 - Güncelleme : 04 May 2023 17:02
Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram platformunda her gün binlerce kişi birbirini engelliyor. Bu kapsamda kullanıcılar "Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım" ya da "Instagram engellenen hesabı görme" gibi soruların cevabını merak ediyor. İşte Instagram engellendiğini anlama yöntemleri...

Instagram​'da rahatsız olduğunuz ve bir nedenle görmek istemediğiniz bir hesabı engelleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda o kişinin gönderileri ve hikayeleri artık karşınıza çıkmayacak, aynı şekilde o da sizin paylaşımlarınızı göremeyecektir.

Peki ya Instagram'da birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız? Instagram engellenen hesabı görme yöntemleri neler? Instagram engellendiğini anlamak için ne yapmalı? Rehberimizde bu sorulara tek tek değineceğiz.

INSTAGRAM'DA BİRİ SİZİ ENGELLEDİĞİNDE NE OLUR?

Instagram'da engellendiğini anlama yöntemlerine geçmeden evvel 'engelleme' özelliğinin çalışma mantığını anlamak gerekiyor. Bir kişi sizi Instagram hesabından engellediğinde:

  • Birbirinizin profilini göremezsiniz.
  • Birbirinizin Instagram'da aktif olup olmadığını ve son görülme bilgisini göremezsiniz.
  • Birbirinizin profil fotoğrafını göremezsiniz.
  • Arama bölümüne kullanıcı adını yazdığınızda hesabı karşınıza çıkmaz.
  • Mesajınız karşı tarafa gitmez. Sesli ve görüntülü görüşme de yapamazsınız.

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Instagram'da engellendiğinizi anlamak için, söz konusu kişinin profiline bakın. Daha önce aranızda DM'den konuşma geçmişse, mesaj​ geçmişinden bulabilir ve "Profili Gör" butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer profili görünmüyorsa ve 'kullanıcı bulunamadı' hatası veriyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz yüksektir.

INSTAGRAM ENGELLENDİĞİNİ ANLAMA

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? diye düşünenler için en iyi yöntemlerden bir tanesi de profiline gizli sekmeden bakmaktır. Şüphelendiğiniz kişinin kullanıcı adını Instagram'ın arama bölümüne yazdığınızda çıkmıyorsa bir de telefonunuzdan tarayıcıya girip gizli sekme açın. Ardından instagram.com/tgrthaber gibi profilinin URL'sine gidin.

Gizli sekmede gözüküyorsa büyük ihtimalle sizi engellemiş olabilir. Ayrıca bundan tam anlamıyla emin olmak için başka bir arkadaşınızın profili aracılığıyla da şüphelendiğiniz kişinin hesabına bakabilirsiniz. Sizde gözükmeyip arkadaşınızda gözüküyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Telefonunuz ile Instagram uygulamasında yeni bir hesap​ açın ve engellediğini düşündüğünüz kişinin profiline bu hesapla bakın. Eğer hesap yeni olmasına rağmen onun profili gözükmüyorsa kuvvetle muhtemel engellenmişsinizdir. Çünkü Instagram'da bir kişi sizi engellerken "gelecekte oluşturabileceği tüm hesapları da engelle" özelliğini kullanabiliyor.

INSTAGRAM ENGELLENEN HESAPLARI GÖRME

Instagram'da engellendiğini anlamanın yanı sıra engellediğiniz hesapların listesini merak ediyor olabilirsiniz. Engellediğiniz hesapları bulmak için Instagram'ı açın ve 'Ayarlar ve Gizlilik' bölümüne girin. Ara kısmına 'Engellenenler' yazın. İşte bu bölümde engellediğiniz bütün hesapları görebilir, dilerseniz de engeli kaldırabilirsiniz.

Instagram'da engellendiğini anlama ve engellenen hesapları görme yöntemleri bu şekilde. Bu arada sizi engelleyen hesapları gösterebildiğini iddia eden üçüncü taraf uygulamalara karşı dikkatli olun. Bu uygulamaların güvenilirliği tartışmaya açıktır. Kişisel verilerinizi kimliği belirsiz kişilere kaptırmamak için dikkat edin.

Kaynak: TGRT Haber 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Menel 8 Ağustos 2024 15:05

Nasılsın

Sonraki Haber Yükleniyor...