Tgrt Haber

iOS 16.5 güncellemesi iPhone'ları 'pil' sorunuyla baş başa bıraktı!

29 May 2023 16:58 - Güncelleme : 29 May 2023 17:01
iOS 16.5 güncellemesi iPhone'ları 'pil' sorunuyla baş başa bıraktı!

Apple'ın 18 Mayıs'ta yayınladığı iOS 16.5 sürümüyle birçok hata düzeltmesi ve performans iyileştirmesi yapılırken, kullanıcılar güncelleme sonrası aşırı pil tüketimi yaşadıklarını bildirdi.

iOS 16.5, Apple​'ın iPhone​ ve iPad​ kullanıcılarına sunulan son işletim sistemi güncellemesi oldu. Birçok yeni özellik ve iyileştirmeyi içeriyor, bunlar arasında Haberler uygulamasına eklenen Spor sekmesi gibi kullanıcı deneyimini geliştiren yenilikler bulunuyor.

Ancak iOS 16.5'i yükleyen birçok kullanıcı, beklenmedik bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar, güncelleme sonrasında pil tüketiminin aşırı hızlandığını ve şarjlarının normalden daha hızlı boşaldığını belirtiyorlar.

PROBLEMİN SEBEBİ NE?

Pil tüketimi sorunu, kullanıcıları rahatsız etmeye başladı. Bazı kullanıcılar, pil ömrünün neredeyse yarı yarıya azaldığını ve şarj olma süresinin iki kat arttığını bildirdi. Ancak konu hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre bu durum sanıldığı gibi bir yazılımsal hata olmayabilir.

iOS işletim sistemi yapısı gereği her güncellemeden sonra arka planda optimizasyon gerçekleştiriyor. Uygulamaları ve özellikleri yeni sürümle uyumlu çalışacak şekilde yeniden kalibre ediyor ve bu işlem tamamlanana kadar pil tüketiminin beklenenden daha fazla olması normal olarak kabul ediliyor.

iOS 16.5 güncellemesi iPhone'ları 'pil' sorunuyla baş başa bıraktı!

Apple daha önce bu konuyla ilgili "Uygulamalarınızın ve özelliklerinizin bir güncellemeden 48 saat sonrasına kadar ayarlanması normaldir" açıklamasında bulunmuştu. Dolayısıyla iOS 16.5'i yükleyen kullanıcıların bahsettiği pil tüketim sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir.

Tabii iOS 16.5'in kendisinde de pilin aşırı tükenmesine yol açan bir yazılımsal hata meydana gelmiş olabilir. Zira geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar yeni sürümü yükledikten sonra aksesuarların çalışmadığından şikayet etmişlerdi.

Sorun güncellemeden kaynaklıysa Apple önümüzdeki süreçte yayınlayacağı yeni sürümle düzeltecektir.

İOS 16.5 İLE GELEN YENİLİKLER

  • Apple News'teki Spor sekmesi, takip ettiğiniz takımlar ve ligler için hikayelere, skorlara, puan durumu ve daha fazlasına kolay erişim sağlar
  • Apple News'teki Spor skorum ve program kartlarım sizi doğrudan belirli oyunlarla ilgili ek ayrıntıları bulabileceğiniz oyun sayfalarına götürür
  • Spotlight'ın yanıt vermeme sorunu düzeltir
  • CarPlay'deki Podcast'lerin içerik yüklememesi sorununu giderir
  • Ekran Süresi ayarlarının sıfırlanabileceği veya tüm cihazlar arasında senkronize edilememesi sorununu düzeltir

Kaynak: PhoneArena

Derleme: Ömer Faruk Doğan

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...